BAS: Za ulazak na peron od sada – 190 dinara

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAS: Za ulazak na peron od sada – 190 dinara

Cena stanične usluge na glavnoj autobuskoj stanici odnedavno povećana za deset dinara, pa vožnja do Mladenovca košta 269 dinara PUTNICI koji na željenu destinaciju kreću sa glavne Beogradske autobuske stanice ubuduće će za ulazak na peron plaćati 190 dinara, umesto dosadašnjih 180. Razlozi za poskupljenje peronske karte nisu poznati. Obaveštenje o promeni cenovnika nije istaknuto, već je samo tabla sa natpisom na šalteru "cena peronske 180 dinara" zamenjena sa "190". >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tako da razliku ne primete oni koji dugo nisu putovali sa ove stanice. - Žurila sam na autobus i stigla dva minuta pre polaska - kaže putnica Vesna Bajić. - Dala sam 200 dinara, a službenica sa BAS šaltera vratila mi je 10 dinara, umesto, kao ranije, 20. Tek kad sam bila u autobusu, shvatila sam da je peronska karta poskupela. Deset dinara nije neki iznos, ali svakako ne razumem razloge poskupljenja, kada za to nemamo ni besplatan toalet, ni prtljag, već se sve dodatno naplaćuje. A čak ni dovoljno klupa da sednemo dok čekamo prevoz. Ukoliko neko putuje ka udaljenim destinacijama, 10 dinara gore-dole ne pravi osetnu razliku u odnosu na cenu karte. Ipak, onima koji sa ovih perona odlaze na posao, i te kako se odrazi na budžet. Ovo poskupljenje pogađa sugrađane koji, recimo, putuju od Beograda do Mladenovca. Ukoliko nemaju mesečnu peronsku, na redovnu nepersonalizovanu "bus plus" kartu od 269 dinara, koliko vredi autobuska karta do Mladenovca, potrebno je da doplate još "dve trećine autobuske karte" za peronsku. Putnicima koji imaju mesečnu autobusku kartu do prigradskih opština, ulazak na peron je besplatan. Osim putnika, samo što kroče na peron i provedu od pet do deset minuta, peronsku kartu moraju da kupe i oni koji prate svoje najbliže na put. Portiri ne smeju da "progledaju" kroz prste ni ukoliko neko želi samo da pomogne nekome da unese prtljag. Ipak, pravdaju se da nikada ne mogu sa sigurnošću da znaju da li je neko putnik ili pratilac. KORIGOVANI CENOVNICI I 2015. DO ovog poskupljenja, poslednji put cena peronske karte uvećana je 2015. godine. Dotad je iznosila 160 dinara, kada je uvećana za 20 dinara.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSKUPLJENJE Peronska karta na Beogradskoj autobuskoj stanici sada košta 190 DINARA

Izvor: Blic, 31.Jul.2019

Putnici koji na željenu destinaciju kreću sa glavne Beogradske autobuske stanice (BAS) ubuduće će za ulazak na peron plaćati 190 dinara, umesto dosadašnjih 180.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.