Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAGERIMA PROTIV RUGLA Počelo čišćenje ogromne deponije ispod Pančevačkog mosta (VIDEO)

Akcija odnošenja hiljada kubika smeća sa divlje deponije u Ulici Vuka Vrčevića na Paliluli počela je danas, a čišćenje i uređenje tog prostora moglo bi da potraje i do dva meseca.

Prostor na samo dva i po kilometra od centra grada, par stotina metara od prvih zgrada u Ulici Vuka Vrčevića, ruglo je prepuno najrazličitijeg otpada i šuta, nabacanog na zapuštenim parcelama, pa i na kolovozu.

- Samo na ovoj lokaciji ima 5.000 kubnih metara smeća, što je količina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju ceo grad u proseku generiše za tri dana. A ako gledamo širu okolinu mosta, tu ima do 8.500 kubika. Osim toga, otpad u Vuka Vrčevića zauzima više od tri metra putnog pojasa - objašnjava Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju odnosa sa građanima.

U akciju čišćenja uključena su ekipe čak tri komunalna preduzeća, "Gradske čistoće", "Beograd puta" i "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", sa bagerima i drugom mehanizacijom.

- Na prostoru u blizini Pančevačkog mosta godinama se stvaraju divlje deponije, već četiri puta smo čistili okolne površine, a sada se prvi put sanira i ovaj centralni deo. Saniranje deponije trajaće 40 do 60 dana, zavisno od vremenskih uslova i potencijalnih problema vezanih za gasovodne i vodovodne instalacije ugrožene velikom količinom smeća – dodaje Glavaš.

Kada prostor bude očišćen i uređen, mogao bi da bude dat na korišćenje komunalnim preduzećima.

- Kako je gradonačelnik već govorio, to bi mogla biti jedna vrsta baze za Palilulu, u kojoj bi se mogli naći "Gradska čistoća" i "Beograd put", ali još nema konkretnih odluka. U planu je i gradnja puta i pešačke staze, jer je to važna tranzitna saobraćajnica, te je želja da se ceo potez transformiše i stvori nova uređena lokacija – kaže Glavaš.

Video: "Ovako nešto u centru grada je potpuno NEPRIHVATLJIVO"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.