BAGERI UMESTO KONCERATA Ovako izgleda rušenje replike Terazije na Novom Beogradu (VIDEO)

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAGERI UMESTO KONCERATA Ovako izgleda rušenje replike Terazije na Novom Beogradu (VIDEO)

Bile su zamišljene kao nova turistička atrakcija Beograda, a od pre nekoliko dana jedini posetioci replike Terazija na Novom Beogradu su radnici koji bagerima ruše investiciju vrednu oko 72 miliona dinara. Toliko je novca u nju uloženo pre tri godine. Na tom istom mestu, u Bloku 42 biće izmeštena Autobuska stanica "Lasta".

Opština Novi Beograd donela je nedavno rešenje o uklanjanju tematskog parka "Terazije iz 1930", na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice antifašističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borbe, kako bi se ta parcela privela nameni.

Rešenje je doneto na osnovu zahteva Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

Tematski park koji se prostire na 4.500 kvadrata bio je zamišljen kao turistička atrakcija i prostor namenjen umetnicima, ali umesto toga, poslednjih godina je potpuno zapušten i zarastao u korov.

Umesto da se kopija Terazija pretvori u mesto za uživanje, odmor, rekreaciju, zabavni kompleks gde će se gledati filmovi, organizovati izložbe i koncerti, ona je vremenom postala ruglo najmlađe beogradske opštine. Sa metalnih konstrukcija vijorila su se i pocepana platna, a đubre je bilo razbacano na sve strane.

Beograđani od samog početka nisu bili zainteresovani da podrže ovu ideju i iznajmljuju poslovni prostor na "Terazijama", a to najbolje ilustruje podatak da su samo četiri lokala izlicitirana na javnom tenderu sredinom 2013. godine.

Reporter "Blica" je snimio kako izgleda rušenje investicije vredne 600.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.