Autobusko stajalište u nabujaloj vegetaciji

Izvor: Studio B, 05.Avg.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobusko stajalište u nabujaloj vegetaciji

Beograđani koji se voze gradskim prevozom na linijama 24 i 79, ali i oni koji samo prolaze pored njihove okretnice kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović", primećuju da se autobusko stajalište sve više gubi u nabujaloj vegetaciji.

Zelene površine na okretnici obrasle su u visoku travu i šiblje. Dorćolci su se zbog toga obratili Studiju B, mi Zelenilu Beograd, a rešenje bi, kako to često biva, moglo da bude upravo u građanskoj inicijativi.

Insekti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gušteri, zmije, aždaje - u skladu sa godinama i maštom, birajte moguće stanare dorćolske prašume. Okretnica autobuskih linija 24 i 79 kao da se nalazi u nekom rezervatu.

Ovako će biti sve dok neko, kao svoj zvanični zadatak, ne dobije to da ove zelene površine i održava. 

Logično je pomisliti da bi ovu nabujalu vegetaciju trebalo da održava Zelenilo Beograd. Saznajemo, međutim, da od 2009. kada je betonsko stajalište oplemenjeno zelenilom, pa sve do danas, ono nikome nije predato na održavanje.

Mališa Balanović, direktor operative JKP Zelenilo Beograd objašnjava: Ova površina nije predata nama, samim tim nije u našem programu i mi bez dogovora i naloga da površinu uredimo, ne možemo takvu površinu ni raditi.

Inicijativa za ovo može da potekne i od građana koji su korisnici ovog dela ovde i koji ovde žive i koriste ovu okretnicu. Preko lokalne samouprave je najbolji put i način. 

Kao jednokratno rešenje, na zajedničku inicijativu građana i Studija B, Zelenilo Beograd i Gradska čistoća urediće vegetaciju oko okretnice, već za koji dan. Za dugoročno lep izgled i uredno održavano zelenilo, predog je peticija građana opštini, na osnovu koje će Gradski sekretarijat za komunalne i stambene poslove tu površinu i zvanično dodeliti Zelenilu koje će o njemu onda nastaviti brigu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.