Autobus propao kroz asfalt

Izvor: Press, 18.Avg.2010, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus propao kroz asfalt

Autobus GSP-a na liniji 27 propao je juče nešto pre sedam časova u veliku rupu na raskrsnici ulica Dragoslava Srejovića i Generala Aračića na putu ka Mirijevu. Nešto ranije na tom mestu pukla je vodovodna cev, a ogromna količina vode koja je isticala odnela je asfalt i napravila pravi krater
Slično se dogodilo i u neposrednoj blizini, kada je na 400 metara od ove raskrsnice pukla još jedna cev, a bujica vode otvorila novu rupu na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u koju, srećom, niko nije upao.

Zbog toga su tokom čitavog jučerašnjeg dana bez vode bili stanari u starom delu Karaburme, oko kružnog toka kod Bogoslovije, u ulicama Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića, od kružnog toka do Pere Ćetkovića, Generala Aračića, Milice Janković, Ramskoj, Bata Lakinoj, Sloginoj, sestara Bukumirović, Oštreljskoj i Ptujskoj.
Zorana Petrović, portparol „Vodovoda i kanalizacije", kaže da je cev u Dragoslava Srejovića pukla po dužini, što je zahtevalo da se zameni čitav deo.
- Cela Zvezdarska šuma klizi zajedno sa Starom Karaburmom prema Višnjičkom bulevaru i cevovod u ulici Dragoslava Srejovića ga bukvalno pridržava. Zbog toga su česti kvarovi na mreži na Staroj Karaburmi. Izgradnja u Zvezdarskoj šumi dodatno pokreće postojeće klizište i ovaj problem zahteva da se što pre preduzmu mere kojima će se tlo stabilizovati - ističe Petrovićeva.

U GSP-u „Beograd" navode da je jučerašnja nesreća na liniji 27 neobična, ali da niko nije povređen, a materijalna šteta nije velika. Kako kažu, rupu nije bilo moguće videti jer je izgledala kao jedna od naplavina kojih je zbog pljuskova bilo dužinom cele ulice.
- Autobus je upao prednjim točkom u rupu i ostao zarobljen. Oštećeni su prednji deo vozila i vrata, a prsla je i šoferšajbna. Ubrzo je došla dizalica i vozilo se trenutno nalazi u pogonu na Karaburmi, gde će biti popravljeno - navodi Slobodan Vučenović, glavni dispečer GSP-a.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.