Autobus GSP-a probio ogradu „Gazele”

Izvor: Politika, 21.Jan.2010, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus GSP-a probio ogradu „Gazele”

Prilikom silaska sa mosta vozilona liniji 601 je probilo zaštitu ka Savskoj ulici i udarilo u betonsku bankinu. – Uzrok nezgode klizav kolovoz

Veštim manevrisanjem i brzim refleksima Milan Kovačević, vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća zaustavio je, na ivici „Gazele” juče oko 10 časova, zglobni autobus na liniji 601, garažni broj 304. Prilikom silaska sa mosta vozilo je probilo zaštitnu ogradu ka Savskoj ulici i udarilo u betonsku bankinu. Nijedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << četrdesetak putnika, koliko je u to vreme bilo u vozilu GSP-a, srećom nije povređen. Oni su, mirno i bez panike brzo napustili autobus.

Milan Kovačević koji dugo radi u GSP-u, kaže da je vozio oprezno i da je uzrok nezgode klizav kolovoz. Izgledalo je kao da je na ovom delu puta nekom vozilu iscurelo ulje.

– Život putnika ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Prilikom vožnje osetio sam da autobus proklizava i da vuče u stranu, zbog čega je jedan deo vozila udario u betonsku ogradu na mostu – rekao je Kovačević.

Putnica Ivana Miloradović kaže da je vožnja bila sigurna, kao i svakog dana, ali da je prilikom silaska sa „Gazele” vozilo počelo nestabilno da se kreće.

– U jednom trenutku imala sam utisak da će autobus pasti sa mosta i instinktivno sam se čvrsto uhvatila za sedište i zažmurila. Kada se zaustavio, vozač je otvorio vrata i izašli smo napolje. Nije bilo panike, ali sam ipak, bila srećna kada sam osetila čvrsto tlo pod nogama – izjavila je Ivana.

Radoslav Nikolić, generalni direktor GSP-a, kaže da je pričinjena mala materijalna šteta. Do nezgode je došlo, prema podacima sa kojima on raspolaže, kada je vozač morao iznenada da prikoči, ali se zbog problema na putu, prikolica zanela.

– Zbog nezgode saobraćaj na ovom delu mosta bio je zaustavljen 45 minuta. Vrlo brzo je došla dizalica koja je izvukla autobus. Vozilo je odvezeno u pogon GSP-au Novom Beogradu kako bi bio izvršen vanredni tehnički pregled. Utvrđeno je da su kočnice na autobusu bile ispravne – naglasio je Nikolić.

D. Spalović



[objavljeno: 21/01/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.