Audio vodiči za posetioce Kalemegdana

Izvor: Studio B, 15.Mar.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audio vodiči za posetioce Kalemegdana

Beogradska tvrđava uvele je audio vodiče, prve u našoj zemlji.

Ovi uređaji koji nalikuju mobilnim telefonima, mogu se iznajmiti za 300 dinara dnevno i predstavljaju turističke vodiče sa kojima se posetioci tvrđave mogu slobodno kretati po kompleksu.

Trenutno postoji 50 ovakvih uređaja, a obezbeđeni su i audio vodiči za osobe sa oštećenim sluhom.

Audio vodiči iznajmljuju se u spoljnoj Stambol kapiji i uz njih se dobijaju i mape Beogradske tvrđave >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na kojoj su ucrtane tačke o kojima postoji komentar. Šetajući kompleksom, posetilac će nailaziti na table sa brojevima i pritiskom na taj broj na aparatu, moći će da čuje traženu informaciju.

„Mi smo uvereni da će ovakav, savremeni način upoznavanja naših posetilaca sa istorijskim i spomeničkim nasleđem, koji je veoma popularan u svetu, i kod nas doprineti poboljšanju turističke ponude Beograda", kaže za Studio B direktorka „Beogradske tvrđave" Ivana Lučić Todosić.

Ceo projekat, u kojem je pored grada učestvovalo i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, uloženo je tri miliona dinara.

Audio vodič dostupan je na šest jezika: srpski, engleski, francuski, nemački, španski i ruski. Opisano je 39 lokacija na Tvrđavi a ukupno trajanje priče je 90 minuta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.