Asfaltiranje ulica u Batajnici

Izvor: Studio B, 29.Mar.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltiranje ulica u Batajnici

U naselju Belarice kod Batajnice u februaru mesecu asfaltirno je više od 6,6 hiljada kvadratnih metara ulica a do kraja godine biće asfaltirano još 26 ulica, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Adreja Mladenović i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas Batajnicu i naselje Belarice. Mali je najavio da će do kraja godine u Batajnici biti asfaltirano još 26 ulica.

- Ovo je nastavak aktivnosti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se svakom građaninu u Beogradu omogući asfalt do kuće. Na ovome nećemo stati. Više od 200 miliona evra biće investirano u kanalizacionu i vodovodnu mrežu u Zemunu u narednih deset godina - rekao je Siniša Mali i najavio da radovi na izgradnji kanalizacije u Batajnici kreću do kraja godine.

On je dodao da će se u Batajnici ulagati i u javno osvetljenje, autobuska stajališta i parkiće za decu, za koje je JKP „Zelenilo - Beograd" samo za ovu godinu pripremilo deset projekata.

Gradonačelnik je podsetio da se sa otvaranjem Pupinovog mosta otvaraju mogućnosti za ekonomski razvoj Zemuna, gde se na sada neiskorišćenom zemljištu mogu otvarati nove fabrike koje donose nova radna mesta.

On je rekao da će za koji dan biti postavljen kamen temeljac za novu fabriku u Obrenovcu u kojoj će se zaposliti 1.400 ljudi, a to je, kako je istakao, prva fabrika koja se gradi u Beogradu posle 2006. godine, kao i da će se fabrike graditi i u Batajnici, Zemunu, Paliluli i drugim gradskim opštinama.

Andreja Mladenović je ukazao da je opština Zemun od prethodne gradske vlasti bila neopravdano zapostavljena i što se tiče planiranja budžeta, i ulaganja u infrastrukturu, nove vrtiće i domove zdravlja.

- Ova gradska vlast u potpunosti je promenila odnos prema opštinama ne praveći razliku među njima i ulažući u sve podjednako - naglasio je Mladenović.

Dejan Matić je istakao da ovo asfaltiranje ulica predstavlja rezultat zajedničke politike opštine i grada.

- Jedinstvenom politikom koju sprovodimo želimo da stvorimo našim sugrađanima dostojanstven život u 21. veku - rekao je predsednik opštine Zemun.

Obilasku radova prisustvovao je i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.