America Night Festival sledeće subote u Domu omladine

Izvor: Blic, 15.Maj.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

America Night Festival sledeće subote u Domu omladine

Treći America Night Festival održava se u subotu, 23. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda sa početkom u 20 sati. Ovaj festival okuplja bendove čiji muzički izraz spada u sferu indi roka i američkog folka.

Nastupiće izvođači iz Srbije, Bosne i Hrvatske Srbije i Hrvatske: Ana Ćurčin & Dukat Stray (Dogg), The Mothership Orchestra, Irena Žilić i Jester’s Play.

- Kao i prethodne dve godine, muzičari će svirati u formi “back to back”, koja podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se na sceni u svakom trenutku nalaze po dva benda koja će naizmenično svirati svoje pesme i komunicirati sa publikom. Posetioci će imati mogućnost da učestvuju u sasvim drugačijem interaktivnom nastupu koncertne forme i da na potpuno netipičan način uživaju u dobrim vibracijama ove muzike - najavljuju organizatori.

I ove godine, Festival Americana Night podržala je Ambasada SAD.

Ana Ćurčin i Dukat Stray

Najveći su predstavnici amerikana talasa u Beogradu, a i šire. Ana Ćurčin i Dukat Strajnić (frontman Stray Dogg-a), tokom aprila prošle godine išli su na svoju prvu, zajedničku turneju. Oni često sviraju i pažljivo odabrane obrade koje izvode u minimalističkom akustičnom aranžmanu i u koje unose svoju senzibilnost i brižljivost i tako omogućavaju potpuno novi doživljaj poznatih pesama Neila Younga, Eltona Johna, Portishead, Elliota Smitha…

Irena Žilić

Pre nepune dve godine pojavila se iznenada i predstavila svojim EP-em „Days Of Innocence“, pa u rekordno kratkom vemenu oduševila i kritiku i publiku. Od potpuno nepoznate muzičarke koja je nenametljivo i gotovo sramežljivo javnosti ponudila svoje pesme, Irena postaje kantautorka o kojoj se priča, proriče sjajna budućnost i, ono najvažnije, koja se sluša.

The Mothership Orchestra

To je indie rock band formiran u Požegi u avgustu 2005. Početkom jula 2010. Zvuk The Mothership Orchestra karakteriše bogata orkestracija , kao i uticaj downtempa, britanskog folka, dark cabareta i baroque popa. Pored instrumenta uobičajenih za pop muziku- gitara, bubnjevi i bas gitara, The Mothership Orchestra koristi i violinu, melodicu, mandolu, harmoniku, trubu, flautu, usnu harmoniku, klavir, fagot, violončelo, saksofon i kontrabas.

Jester's Play

Muzički sastav iz Mostara, osnovan 2010. godine od strane sadašnjeg gitariste Harisa Karahodžića i pevača, kantautora grupe Maka Žuje. Nakon godinu dana ulaze u studio i snimaju svoj prvi album pod nazivom "Sapere Aude". Autentičnost, specifičan ambijent koji je drugačiji u svakoj pesmi, kao i emotivna predstava pevača su jedni od razloga zbog kojih vredi poslušati album „Sapere Aude“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.