Ambulanta za 30 hiljada građana

Izvor: Blic, 10.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambulanta za 30 hiljada građana

Zemun polje, naselje sa više od 30.000 stanovnika i visokim natalitetom, još nema zdravstvenu stanicu u kojoj rade i pedijatri. Roditelji zato decu vode u ogranak Doma zdravlja „Zemun" u Šilerovoj koji im nije blizu. Rešenje ovog problema biće izgradnja zdravstvene stanice u Zemun polju čiji se završetak očekuje do maja sledeće godine.

Od maja ove godine, kad su u Kamendinu počeli radovi na objektu veličine oko 1.000 kvadrata, stiglo se samo do iskopavanja temelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer je utvrđeno da nije dobar projekat elektroinstalacija. Iznenada su se pojavile i podzemne vode, a nastavak radova planiran je 20. oktobra. Očekivani završetak, kako piše u ugovoru sa izvođačem, jeste osam meseci, odnosno maj 2009. godine.

Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo dr Vladana Šubarevića, novi objekat Doma zdravlja „Zemun" vredan 108 miliona dinara imaće odeljenja opšte prakse, pedijatriju i stomatologiju.

Trenutno, pacijenti u Zemun polju leče se u ambulanti u kojoj postoje samo četiri lekara opšte prakse i terenska služba. Ova ambulanta nije dovoljna, jer je Zemun polje razuđeno naselje sa velikim brojem pacijenata.

- Tokom poslednjih 15 godina mnogo se raseljenih i izbeglih lica doselilo baš u ovo naselje. Samim tim, i broj pacijenata, naročito dece, znatno je povećan. Više je nego očigledno da nedostaje pedijatrija i to će se izgradnjom ovog objekta rešiti. Trenutno, roditelji vode decu u objekat u Šilerovoj. Znam da to nije najzgodnije, ali standardi dozvoljavaju udaljenost ambulante od prebivališta pacijenata i do deset kilometara - rekla je za „Blic" dr Olivera Ćirković, zamenica direktorke DZ „Zemun".

Lečenje u Mirijevu od nove godine

Oko 60.000 stanovnika Mirijeva s velikim nestrpljenjem očekuju završetak zdravstvene stanice u ovom naselju. Izgradnja objekta ukupne površine 4.112 kvadrata završena je 1. oktobra, a trenutno je u postupku nabavka medicinskih aparata i opremanje zgrade. Prvi pacijenti će biti lečeni neposredno nakon nove godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.