Izvor: Politika, 19.Nov.2014, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Šapić odvodi tri odbornice DS-a

Mira Basta, Ljiljana Jovčić i Marija Leković, izabrane u gradsku skupštinu na listi koalicije oko DS-a, napustiće odborničku grupu demokrata i podržaće Šapićevo Udruženje građana „Za naš grad”

Odbornička grupa Demokratske stranke u gradskom parlamentu biće uskoro „kraća” za najmanje tri mandata. Demokrate će, kako saznaje „Politika”, napustiti Mira Basta, Ljiljana Jovčić i Marija Leković. Sve tri odbornice izglasane su na listi koalicije oko DS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na martovskim izborima, ali će ubuduće podržavati Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, koji je napustio DS i osnovao Udruženje građana „Za naš grad”.

Tako će koalicija oko DS-a – jedina lista u gradskom parlamentu koja nije deo vladajuće većine – imati 19 od ukupno 110 odbornika. Ukoliko se „odbeglim” odbornicama pridruži bar još jedan kolega iz skupštine, što nije isključeno, prestonički parlament mogao bi da dobije novu odborničku grupu.

Za njeno osnivanje, kako kaže Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, potrebno je najmanje četvoro odbornika koji o formiranju zasebne grupe treba samo da na prvoj narednoj sednici obaveste rukovodstvo i saziv prestoničkog parlamenta.

Ni Jovčićeva ni Lekovićeva nisu htele da komentarišu saznanja „Politike” o tome da će podržati Šapića. Zvaničnu potvrdu ovih informacija možda će obznaniti upravo Šapić na konferenciji za novinare najavljenoj za danas.

Mira Basta bila je do jula ove godine predsednica sindikata GSP-a ispred Udruženih sindikata Srbije „Sloga”, koji su podržali DS na martovskim izborima. Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu za vreme gradonačelnika Dragana Đilasa, odnedavno je imenovana za Šapićevu pomoćnicu u opštini Novi Beograd. Marija Leković bila je za vreme vlasti DS-a u Beogradu pomoćnica tadašnjeg demokratskog predsednika opštine Zvezdara Milana Popovića i članica Gradskog veća. U junu je podnela ostavku na sve stranačke funkcije u DS-u.

D. B.

objavljeno: 19.11.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.