Aleksa najbrži oko slonare

Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksa najbrži oko slonare

NAJBRŽI predstavnici beogradskih predškolskih ustanova u subotu su odmerili snage u tradicionalnoj trci "oko slonare" u Zoološkom vrtu u okviru 21. Dečijeg maratona. U finalnoj trci pobedio je Aleksa Tamindžić iz obdaništa "Cvrčak", koji je stazu dugu 230 metara pretrčao za 38 sekundi. Dobro raspoloženje vladalo je među takmičarima, ali i navijačima koji su najmlađe bodrili do poslednjeg metra staze. Najmotivisaniji za pobedu pokušavali su da se probiju u prvu startnu liniju, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zadnje linije bile rezervisane za sklapanje prijateljstava među mališanima. Među ambicioznim takmičarima bili su i Dušan Marković iz vrtića "Naša deca", koji je osvojio drugo mesto, i Marko Starčević iz "Slavuja", koji je treći prošao kroz cilj. Laskava titula "Super puž" za najsporijeg takmičara u finalu pripala je Dunji Radovanović. Dečiji maraton je otvorila gradski sekretar za obrazovanje i socijalnu zaštitu Snežana Đurić, a on predstavlja uvod u veliki Beogradski maraton, koji će biti održan u nedelju 27. aprila.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pobednik Aleksa Tamničić iz vrtića Cvrčak

Izvor: Danas, 13.Apr.2014, 23:12

U Beogradskom zoološkom vrtu održan je tradicionalni, 21. „Smoki Smokić“ dečji maraton. Učesnici su se takmičili u 12 kvalifikacionih i jednoj finalnoj trci na stazi oko slonare, dugoj 230 metara, a u okviru manifestacije održana je i trka dece sa invaliditetom. Prvi među jednakima bio je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.