Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti Ne davimo Beograd traže da premijerka do četvrtka uputi skupštini predlog za smenu Malog

Grupa od stotinak aktivista inicijative Ne davimo Beograd i građana okupila se večeras ispred zgrade Ministarstva finansija u Beogradu, zahtevajući smenu ministra finansija Siniše Malog, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio da je plagirao doktorat.

Učesnici skupa su se nešto posle 18.30 časova uputili ka zgradi Vlade Srbije gde će, kako su najavili, premijerki Ani Brnabić predati zahtev da do četvrtka, 28. novembra uputi predlog Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije za smenu ministra finansija.

"Vidimo se u četvrtak u 18 časova ispred Vlade Srbije da vidimo šta je Ana odlučila. Ukoliko se to ne desi, zaključavanje Ministarstva finansija od jutros biće samo pokazna vežba kako se preuzimaju institucije", naveli su organizatori skupa.

Inicijativa je ranije najavila da će ukoliko Siniša Mali ne bude smenjen, nastaviti sa okupljanjima i akcijama.

Aktivisti Ne davimo Beograd jutros su lancima blokirali ulaz u Ministarstvo finansija, kako bi "dokazanom plagijatoru i učesniku brojnih afera" Siniši Malom, onemogućili da uđe u zgradu.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu u četvrtak je predložio Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktivisti: Da premijerka Brnabić uputi Skupštini predlog za smenu Malog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2019

Nekoliko stotina građana, okupljenih na poziv nevladine inicijative Ne davimo Beograd, zatražilo je sa protesta održanog ispred zgrade Ministarstva finansija u Beogradu smenu ministra finansija Siniše Malog, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio da je plagirao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Protest Inicijative Ne davimo Beograd

Izvor: Beta Video, 25.Nov.2019

BEOGRAD - Ispred Ministarstva finansija održan je protest Inicijative ``Ne davimo Beograd`` sa zahtevom za hitnu smenu ministra Siniše Malog, pošto je njegov doktorat proglašen plagijatom. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.