Akcija osvetljavanja raskrsnica i pešačkih prelaza

Izvor: Studio B, 12.Nov.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija osvetljavanja raskrsnica i pešačkih prelaza

Akcija dodatnog osvetljavanja najfrekventnijih prelaza i raskrsnica u gradu već je počela.

Sekratarijat za saobraćaj zato radi novi pregled najkritičnijih tačaka u gradu na osnovu kojeg će se u najkraćem roku i reagovati na terenu.

Više je crnih saobraćajnih tačaka u gradu, ali neke su i bukvalno crne. S prvim mrakom na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice porodice Trajković vidljivost je, pokazala su i merenja, nula. Pri prelasku obližnjeg pešačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prelaza zato morate da budete više nego pažljivi, jer je to i u sred bela dana često nemoguća misija.

Da je ovaj pešački prelaz potpuno nebezbedan uverio se i gradski sekretar za saobraćaj, koji je više puta pokušao da ga pređe. Na kraju je konstatovao da je za one koji ga koriste najbolje da nose svetlu, lakše uočljivu, garderobu. Ali, kaže, ne još zadugo.

- Bojan Bovan, sekretar za saobraćaj - Očekujemo da će za 10-tak dana, kada projekat bude definisan, ovde biti postavljeni stubovi sa novim osvetljenjem i to će biti prilika da snimimo kako ova raskrsnica izgleda.

A izgleda će kao ova pored Osnovne škole Sveti Sava, prva u gradu na kojoj je pešački prelaz osvetljen novom rasvetom. Akcija za veću bezbednost pešaka tu se, međutim, ne završava.

- Bojan Bovan - Do kraja godine osvetlićemo dodatno 7 pešačkih prelaza, neke od lokacija su Zrenjaninski put, Tošin bunar, 27. marta.

Mreža, i noću jasno uočljivih prelaza, nastaviće da se širi i sledeće godine, kada će biti osvetljeno oko četrdeset najkritičnijih raskrsnica, među kojima će prioritet imati prilazi školama. Sekretarija za saobraćaj pravi svoju analizu, a građane poziva da im prijave i druge pešačke prelaze koji su u mraku.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.