Akcija čišćenja Savskog jezera

Izvor: S media, 17.Apr.2010, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija čišćenja Savskog jezera

Više desetina ronilaca iz klubova iz cele Srbije i ronioci MUP-a i Vojske Srbije počeli su danas akciju čišćenja Savskog jezera u Beogradu, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

Čišćenje jezera sprovodi se treću godinu za redom, a ove godine je podržao i šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer (Vincent Degert), koji je obukao gnjuračko odelo i pridružio se roniocima u čišćenju Savskog jezera.



"Očuvanje čistoće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vode nije tema o kojoj treba da se priča samo na velikim konferencijama, o tome ne treba da pričaju samo političari i stručnjaci. Ja danas nisam došao ovde ako ambasador EU, nego kao običan gradjanin koji želi da se voda kao resurs, bez koga na zemlji nema života, sačuva za generacije koje dolaze posle nas", rekao je Dežer na srpskom jeziku.


Dodao je da gradjani malim gestovima mogu mnogo da učine da vode ostanu čiste.

"Možemo da pokupimo kese i kartone posle piknika na plaži. Možemo da ne bacamo flaše u vodu", istakao je Dežer.

Ronioci će danas uraditi ne baš lak posao. Bilo bi dobro da se angažujemo i sami doprinesemo čistoći obala i jezera.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac istakao je da je osnovna ideja akcije podizanje svesti društva o potrebi zaštite životne sredine, a posebno reka i priobalja i da se javnosti skrene pažnja na loše navike nepropisnohg odlaganja smeća.

"Nadam se da ćemo ove godine izvaditi manje smeća nego prethodnih godina, što bi značilo da smo podigli svest gradjana na veći nivo", rekao je Divac.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da svako može da pruži doprinos da životna sredina bude čistija.

"Sa nama je i prijatelj Dežer, koji dolazi iz inostranstva. On je čovek koji, dakle, ništa nema sa našom prljavštinom, ali je tu da pomogne da se ona očisti i mislim da je to dobar primer. Ako stranci dolaze da čiste našu zemlju, hajde da ne dopustimo da i mi ne budemo ti koji ćemo da radimo na čišćenju naše zemlje", istakao je Dulić.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer u akciji čišćenja Savskog jezera

Izvor: RTS, 17.Apr.2010

Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, zajedno sa roniocima, učestvovao u akciji čišćenja Savskog jezera u Beogradu. Svako može da pruži doprinos da životna sredina bude čistija, istakao ministar Oliver Dulić. ..Više desetina ronilaca iz klubova iz cele Srbije i ronioci MUP-a...

Nastavak na RTS...

Ronioci, Dulić, Dežer i Divac u akciji

Izvor: Kurir, 17.Apr.2010

BEOGRAD, 17. aprila (Tanjug) - Na popularnom beogradskom izletištu -Adi Ciganliji danas je povodom Dana planete Zemlje održana akcija podvodnog čišćenja Savskog jezera. Uz pedesetak ronica policije, vojske i klubova u akciju se, kao ronilac uključio i sef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan...

Nastavak na Kurir...

Akcija čišćenja Savskog jezera

Izvor: B92, 17.Apr.2010

Beograd -- Više desetina ronilaca iz klubova iz cele Srbije i ronioci MUP-a i VS počeli su akciju čišćenja Savskog jezera u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije... Čišćenje jezera sprovodi se treću godinu za redom, a ove godine je podržao i šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan...

Nastavak na B92...

Savsko jezero čistilo više desetina ronilaca

Izvor: Blic, 18.Apr.2010, 01:15

Više desetina ronilaca iz klubova iz cele Srbije i ronioci MUP-a i Vojske Srbije počeli su juče akciju čišćenja Savskog jezera u Beogradu, povodom Dana planete Zemlje. Ovo je već treće po redu čišćenje jezera, a ove godine je podržao i šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.