APEL IZ VODOVODA: Građani, štedite vodu

Izvor: Blic, 24.Jul.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APEL IZ VODOVODA: Građani, štedite vodu

U Srbiji zbog tropskih vrućina više od deset dana na snazi crveni meteoalarm koji podrazumeva posebne mere zaštite zdravlja i života ljudi, a pre svega racionalno i solidarno raspolaganje vodom za piće, saopštilo je danas preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija".

To znači da se voda iz sistema gradskih vodovoda mora koristiti namenski, za pripremu hrane, održavanje lične higijene i domaćinstva, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da je strogo zabranjeno nenamensko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rasipanje vode za zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, rashlađivanje pločnika, punjenje bazena i bunara, pranje automobila...

U saopštenju se navodi da Beogradski vodovod uspeva da održi sistem i obezbedi dovoljno vode, tamo gde se ona namenski koristi.

Trenutna popunjenost rezervoara iznosi 55 odsto i jako je važno da se održi optimalni nivo radi očuvanja sistema vodosnabdevanja što je jedino moguće normalizacijom potrošnje vode.

Zbog poremećaja u snabdevanju vodom manjeg broja potrošača u pojedinim prigradskim naseljima, u Beogradskom vodovodu organizovano je plansko preusmeravanje vode, navodi se u saopštenju.

- U periodu od 20. do 27. jula voda će se u podavalskim naseljima preusmeravati prema tabeli, koja je dostupna na sajtu "BVK", a u vreme prekida snabdevanja vodom, u tim naseljima građani će vodu za osnovne potrebe moći da obezbede iz auto cisterni - kažu iz Beogradskog vodovoda.

Cisterne će, pored drugih lokacija, obavezno biti postavljene u blizini ambulanti, domova zdravlja i dečjih ustanova, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da ukupno angažovano 30 autocisterni.

Kako je sopšteno, u cilju normalizacije snabdevanja vodom svih potrošača angažovani su i pripadnici Komunalne policije koji na terenu opominju i kažnjavaju nesavesne građane.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Apel iz vodovoda: Građani, štedite vodu

Izvor: Studio B, 24.Jul.2015

U Srbiji više od deset dana na snazi crveni meteoalarm koji podrazumeva posebne mere zaštite zdravlja i života ljudi, a pre svega racionalno raspolaganje vodom za piće, saopštilo je preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija"...Iz BVK apeluju da se voda troši racionalno..To znači da se voda...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.