8 povređenih na putu Batajnica- Dobanovci

Izvor: Kurir, 16.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

8 povređenih na putu Batajnica- Dobanovci

Vozača starog oko 60 godina ekipa Hitne pomoći izvukla je iz vozila i on je u besvesnom stanju prebačen na reanimaciju Urgentnog centra

BEOGRAD  - U saobraćajnom udesu koji se dogodio u Batajnici povređeno je osam osoba od kojih je jedna, koja je najteže ozleđena, prevezena u Urgentni centar i životno je ugrožena, a ostalih sedam na VMA, rečeno je u informativnim službama Urgentnog centra, VMA i MUP-a Srbije.

Jedna od osoba koje su povređene u tom udesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nalazi se na odeljenju za reanimaciju Urgentnog centra, potvrdio je portparol Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Od ostalih sedam osoba koje su prebačene na VMA jedna je zadobila tešku povredu - prelom kostiju ruke, dok su ostali pacijenti zadobili lakše povrede, rekao je Tanjugu načelnik službe Hitne pomoći na VMA Miroslav Vidanović.

Dve osobe su primljene na bolničko lečenje, a pet na ambulantno lečenje, rekao je Vidanović.

G. T, starosti 27 godina, nalazi se na odeljenju ortpedije, a R. D. starosti 52 godine, na odeljenju neurohirurgije zbog povrede grudnog koša, objasnio je Vidanović.

U sudaru oko 11.30 časova na novom obrenovačkom putu, odnosno obilaznici u delu od Batajnice ka Dobanovcima, sudarili su se putničko vozilo "škoda oktavija" i kombi "mercedes", rečeno je u Informativnoj službi MUP-a Srbije.

Tom prilikom vozač kombija je zadobio povrede zbog kojih je životno ugrožen i prevezen je u Urgentni centar, a povređeno je još sedam osoba koje su prebačene na VMA, istakli su u Informativnoj službi MUP-a.

Saobraćajni udes se dogodio jedan kilometar od Batajnice ka Dobanovcima i 60.godišnji muškarac, vozač je zadobio razderotinu na glavi, u stanju bez svesti prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, a ostali na VMA, izjavio je Tanjugu koordinator za odnose sa medijima u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac.

Muškarac starosti oko 52 godine zadobio je kontuziju glave, a muškarac starosti oko 34 godine zadobio kontuziju butne kosti. Muškarac starosti oko 30 godina, putnik u kombiju, zadobio je razderotinu i kontuziju karlice i postoji sumnja da je zadobio prelom, objasnio je Lutovac.

Muškarac starosti oko 23 godine, takođe, putnik, zadobio je razderotinu glave i kontuziju karlice i lumbalnog dela kičme, kazao je Lutovac.

Muškarac starosti oko 41 godinu, putnik, kako se sumnja, zadobio je prelom skočnog zgloba, dok je muškarac starosti oko 51 godinu zadobio kontuziju lumbalnog dela kičme, rekao je Lutovac, napominjući da su na lice mesta bile upućene četiri ekipe Hitne pomoći.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.