Шапић: Подељено више од 70.000 бесплатних карата за београдске базене

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 16:21

Шапић: Подељено више од 70.000 бесплатних карата за београдске базене

До сада је подељено више од 70.000 бесплатних карата за београдске базене, што је само једна од погодности које смо увели, а које утичу на квалитет живота Београђана, изјавио је данас градоначелник Београда Александар Шапић. Фото: Танјуг/Сава РАдовановић Он је за тв Прва подсетио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да је буџет Града, који је усвојен крајем прошле године, неформално назван „буџетом бриге о људима“, јер се ослања на социјалну политику, саопштила је Служба за информисање града Београда.
„На нивоу престонице спроводимо сличну локалну политику коју сам као председник општине Нови Београд спроводио више од 10 година, али на много већем нивоу. Суштина је да се грађанима на све начине олакша свакодневни живот, попут бесплатних ваучера за основце и средњошколце или укидања листа чекања из области Секретаријата за социјалну заштиту“, рекао је Шапић.
Када су реконструкције улица у питању, он подсећа да је прошле године у септембру ребалансом буџета обезбеђен новац за реконструкцију 50 улица, док је ове године у плану уређење још 100 саобраћајница.
Када је реч о функционисању јавног превоза, Шапић је нагласио да постоје одређени проблеми чији је узрок непостојање ГПС сигнала који омогућава контролу возила.
„Очекујем да ће до краја текућег месеца, односно почетка јула, овај проблем бити превазиђен, тако да до краја лета имамо далеко прецизнији, тачнији, јефтинији и систем са бољом контролом. Од Београђана тражим мало стрпљења и мислим да сам показао добру намеру смањењем цена карата и увођењем СМС плаћања. Већ за петнаестак дана папирне карте за аутобус моћи ће да се купе на 80 одсто трафика. Нова апликација ће бити много боља од прошле јер ће омогућити и плаћање карата и праћење аутобуса. Када ГПС систем буде радио на одговарајући начин, сигурно неће бити могуће да се појаве три аутобуса заредом, а да их после нема дуже време. Након свега тога окренућемо се потпуној обнови возног парка, а мој је план да у наредних годину и по до две године купимо 500 нових аутобуса“, рекао је Шапић.
Srpska lista: Dužnost Euleksa i Kfora je da zaštite građane bez obzira na nacionalnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шапић: Подељено више од 70.000 бесплатних карата за београдске базене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.