Отворен 65. Међународни сајам технике на Београдском сајму

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 12:28

Отворен 65. Међународни сајам технике на Београдском сајму

На Београдском сајму данас је отворен 65. Међународни сајам технике и техничких достигнућа под слоганом „Рестарт“, који ће до 19. маја окупити 500 излагача, од чега ће њих 200 бити из страних земаља. Фото: Танјуг Манифестацију је отворила министарка науке, технолошког развоја и иновација >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јелена Беговић која је поручила да је технологија ту да нам помогне, олакша и унапреди живот.
„Данас се сусрећемо са невероватно брзим развојем науке. Сматрам да полако постајемо свесни колико то утиче на наше животе“, рекла је Беговић. Универзитетски професор и привредник Дејан Илић поручио је присутнима да је позитивно изненађен овогодишњим бројем излагача.
„Сајам технике је јако битан за младе људе који ће уз праксу на факултетима и фирмама олакшати техничку будућност нашег народа“, објаснио је Илић.
Циљ одржавања Сајма технике је да представи производе и технолошка достигнућа у глобално-трендовским областима, као што су аутоматизација и роботика, вештачка интелигенција и машинско учење, интернет ствари (ИоТ), 5Г мреже, блокчејн технологија, проширена и виртуелна стварност, нанотехнологија, чисте енергије, квантни рачунари, дронови, те бројне области у оквиру телекомуникација, информационих технологија, медицинских уређаја, енергетике, транспорта, грађевинарства и других области.
Сајам ће се фокусиртати на најновија достигнућа у технологији и иновацијама, посебно у области индустрија 4.0 и 5.0, заснованим на иновативним индустријским технологијама које представљају револуцију у интераговању са дигиталним светом. Технологија 4Д подразумева тродимензионалну пројекцију са додатком временске димензије, што омогућава посматрачу да доживи интерактивно искуство и да се осећа као да је део пројекције, док 5Д технологија представља иновативан приступ креирању интерактивних искустава који су све ближи реалном животу, а користећи све чулне стимулације, осим визуелне и звучне, вибрације, мириси, ветар може се побољшати и повећати интеракција корисника са дигиталним светом.
Задатак ове манифестације јесте да да заинтересоване упозна са различитим применама ових технологија у индустрији, туризму, медицини, забави, образовању и другим областима и са производима, услугама и знањима у вези са овим технологијама. Посетиоци ће моћи да се упознају са најновијим производима и услугама које нуде компаније, да тестирају различите уређаје и технологије, да учествују у радионицама и предавањима и да се информишу о трендовима у индустрији и иновацијама.
Nestvarna mesta: Borkovačko jezero (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворен 65. Међународни сајам технике на Београдском сајму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.