51 stepen u Beogradu!

Izvor: Kurir, 07.Avg.2012, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

51 stepen u Beogradu!

Ekipa Kurira juče na Trgu Republike izmerila rekordnu temperaturu. Na istom mestu, na ekranu digitalnog sata bilo 12 stepeni manje

BEOGRAD - Pakleno!

Verovali ili ne, živa u termometru juče je prešla 50 stepeni. Naši reporteri na Trgu Republike izmerili su 51 stepen, 12 stepeni više nego što je pokazivao termometar u samom centru grada. Temperatura na našem termometru iz minuta u minut sve se više povećavala, a za to vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << digitalni sat na Trgu Republike pokazivao je nerealnu temperaturu od 39 stepeni. Najgore od svega je to što naši reporteri nisu merili temperaturu kada je sunce najjače. Oni su na ulice izašli oko 11 časova, a već oko pola 12 izmerili su 51 stepen i tako dokazali da je jučerašnji dan bio najtopliji u godini.

Dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći, kaže da su juče do 14 časova imali 78 poziva i 30 intervencija, od kojih su 27 bile na javnom mestu.

- I dalje apelujem da se ljudi hrane lagano, da koriste naočare za sunce i kreme sa visokim zaštitnim faktorom - kaže dr Macura.

Inače, meteorolozi do petka najavljuju paklene vrućine, tako da bi trebalo da se pridržavate saveta lekara i napolje ne izlazite bez preke potrebe.

Marić: Nije alarmantno!

Načelnik za vanredne situacije Predrag Marić kaže da još neće biti proglašena vanredna situacija:

- Još nijedna opština nije proglasila vanredno stanje zbog visoke temperature, što znači da život stanovnika nije ugrožen. Svakodnevno smo u kontaktu s drugim službama, kao i s Republičkim hidrometeorološkim zavodom, tako da pratimo situaciju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.