50 NOVIH MESTA ZA BEBE

Izvor: Kurir, 07.Sep.2010, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50 NOVIH MESTA ZA BEBE

Kuća Branislava Uskokovića, bivšeg direktora EDB, koja je privremeno oduzeta, ustupljena na korišćenje Predškolskoj ustanovi „Vračar“

Kuća nekadašnjeg čelnika EDB postala je sastavni deo vrtića!

Mnogi nisu verovali da će tako nešto biti moguće u Srbiji, ali se desilo: Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde dodelila je Predškolskoj ustanovi „Vračar" kuću od 200 kvadratnih metara.

Reč je o stambenom objektu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji je pripadao bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću. Kuća koja mu je privremeno oduzeta do daljeg će služiti kao jaslice!

U ovom objektu, koji radi u sastavu vrtića „Maza", biće smešteno 50 mališana.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da je grad do sada dobio dva objekta koja su vlasnicima oduzeta jer su stečena na nezakonit način.

- U tim objektima ne možemo da vršimo velike adaptacije do završetka sudskog postupka, ali možemo da ih prilagodimo tako da naši najmlađi sugrađani mogu da ih koriste. Nije dobro što u Srbiji ima puno kriminala, ali je dobro da se imovina stečena kriminalom sada vraća - rekao je gradonačelnik i dodao da je u Zemunu u Šilerovoj ulici otvorena još jedna kombinovana ustanova.

- Ideja je da Beograd na ovakav način dobije dnevne centre za penzionere i decu s posebnim potrebama. Očekujemo da u saradnji s Ministarstvom pravde ove i naredne godine dođemo do takvih prostora koji će moći da se koriste - naglasio je Đilas.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen naglasio je da će u narednom periodu najadekvatniji prostori koji su privremeno oduzeti zbog sumnje da su stečeni na nezakonit način biti ustupljeni na korišćenje ne samo u Beogradu nego u čitavoj Srbiji.

Skoro 5.000 mesta više

U prethodne dve godine na području Beograda završena je izgradnja, rekonstrukcija, adaptacija ili sanacija 46 objekata predškolskih ustanova. Od tog broja izgrađeno je ili uzeto u zakup 15 novih vrtića, čime su se kapaciteti dečjih ustanova uvećali za 4.800 mesta.

U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji još 13 objekata, a njih šest biće završeni do kraja ove godine. Na taj način okončava se akcija grada da na listama čekanja za obdanište ne bude dece čija su oba roditelja zaposlena.

U toku septembra ove godine biće otvoreno osam novih objekata za 1.206 dece, za šta je grad izdvojio 540 miliona dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.