Вучић на свечаном отварању 45. Међународног сајма туризма у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 19:54

Вучић на свечаном отварању 45. Међународног сајма туризма у Београду

Међународни сајам туризма, 45. по реду, отворен је вечерас на Београдском сајму, у присуству председника Србије Александра Вучића и грчке министарке туризма Олге Кефалогиани. FOTO: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ Грчка је земља партнер, а на сајму ће се до 25. фебруара представити готово 400 излагача >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из више од 27 земаља.
Свечаном отварању присуствују и министар туризма Хусеим Мемић, министар грађевинарства Горан Весић, министарка правде Маја Поповић, министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министарка за бригу о породици Дарија Кисић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, директорка ТОС Марија Лабовић, директор ТОБ Миодраг Поповић, председници општина, као и представници Републике Српске…
На сајму, који се сутра отвара за посетиоце, први пут ће наступити Камбоџа, Еквадор, Света Луција и Либија.
Земље које се поново враћају на сајам су Индонезија, Куба и Сао Томе и Принципе.
Паралелно са овим сајмом, у халама 2А и 2Ц, одвијаће се и 19. Међународни сајам угоститељске опреме „Хорека“ под слоганом „Послужите се“.
У павиљону Националне туристичке организације Грчке, биће присутни излагачи из целе земље, од регионалних представника, туристичких организација из најпопуларнијих грчких дестинација до професионалних удружења.
Србија ће своје туристичке адуте представити у Хали 4 Београдског сајма кроз наступе Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда, Туристичке организације Војводине, као и многобројних регионалних и локалних туристичких организација из свих делова Србије. Туристичка организација Србије представиће се под слоганом „Србија. Доживи!“, а поред активног одмора акценат ће бити на богатству различитости, кроз промоцију нових брошура под називом „Упориште духовности“ и „Мој Дунав“.
Међу излагачима Туристичке организације Србије су Министарство туризма и омладине, Скијалишта Србије, Завод за заштиту природе, Природњачки центар Свилајнац и Агенција за безбедност саобраћаја.
Наступ Туристичке организације Београда биће у знаку предстојеће изложбе ЕXПО 2027, када ће директор Миодраг Поповић потписати протокол о промотивној сарадњи између ЕXПО 2027 и ове организације и састати се са представницима туристичких организација из Измира, ради проширења туристичке сарадње са Турском.
Туристичка организација Београда представиће различите манифестације које нуде београдске општине.
Учесницима и туристичким агенцијама из земље и иностранства и ове године је био доступан Б2Б портал намењен за регистрацију како излагача, тако и пословних посетилаца.
Путем тог портала, више од 100 професионалних купаца заказало је више од 500 пословних састанака.
Међународни сајам угоститељске опреме „Хорека“ окупиће домаће и иностране компаније које се баве производњом, дистрибуцијом и продајом хотелског и угоститељског намештаја, опреме за кухиње, ресторане и барове, као и новим трендовима пословања.
Радно време сајма биће од 22. до 24. фебруара од 10 до 19 часова, а у недељу 25. фебруара од 10 до 18 часова.
Цена појединачне улазнице је 500 динара.
Групна улазница (најмање осам особа) кошта 400 динара, док пословна улазница са пакетом погодности изности 3.000 динара.
Цена паркинг места износи 200 динара по сату.
Đedović: Održivo poslovanje rudnika „Resavica“ je državni prioritet

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић на свечаном отварању 45. Међународног сајма туризма у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.