Понављање избора: Отворено 35 бирачких места у Србији и три у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Dec.2023, 08:48

Понављање избора: Отворено 35 бирачких места у Србији и три у Београду

Избори се понављају на бирачким местима на којима није било могуће утврдити резултате гласања као и на оним местима на којима су поништени резултати гласања због уочених изборних неправилности. Фото: Танјуг/Немања Јовановић У Србији ће данас на 35 бирачких места бити поновљени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << избори за посланике Скупштине Србије, на којима право гласа има 19.543 бирача.
Биће поновљени избори и за одборнике Скупштине града Београда на три места. Бирачка места биће отворена од 7.00 до 20.00 часова, а до затварања бирачких места у току је изборна тишина.
Избори се понављају на бирачким местима на којима није било могуће утврдити резултате гласања на парламентарним изборима одржаним 17. децембра, као и на оним местима на којима су поништени резултати гласања због уочених изборних неправилности. Реч је о бирачком месту број 32 у Аранђеловцу, 5 и 26 у Коцељеви, 10 у Косјерићу, 4 и 18 у Петровцу на Млави, 6, 22, 25 и 37 у Сврљигу, 25 у Тополи, 16 и 8 у Ћуприји, као и бирачким местима 2 и 12 у општини Бојник.
Гласање ће такође бити поновљено и на бирачким местима 28 и 24 у Бабушници, 23 и 18 у Великом Градишту, бирачком месту број 2, 24 и 45 у Власотинцу, на бирачком месту број 23 у Трстенику, бирачком месту 15 у Жагубици, број 40 у Лебану, број 8 Пландишту, број 24 у Рашки, број 40 у Тутину.
Гласаће се и на на бирачким местима број 22 и 43 у градској општини Медијана у граду Нишу, као и на бирачком месту број 87 у Суботици. Избори ће бити поновљени и на четири бирачка места у општини Кула и то на бирачким местима 1, 7, 21 и 33.
У Београду ће се гласати на бирачком месту број 73 у градској општини Вождовац и бирачким местима број 15 и 122 на Новом Београду.
Након затварања бирачких места, локалне изборне комисије у року од 96 сати треба да поднесу Републичкој изборној комисији (РИК) збирни извештај о резултатима на свим бирачким местима која се налазе на њиховој територији.
Рок за подношење приговора траје 72 сата од затварања бирачких места и утврђивања прелиминарних резултата. Гласање на бирачком месту се понавља ако је константовано да се на том бирачком месту не могу утврдити резултати гласања или ако је гласање на том бирачком месту поништено.
Уколико гласање прође без нерелегуларности, Републичка изборна комисија има рок од 96 сати од пријема свих збирних извештаја о резултатима гласања да донесе укупни извештај о резултатима избора који су одржани 17. децембра, односно да прогласи коначне резултате.
Након објављивање коначних резултата, РИК у року од десет дана треба да додели мандате кандидатима за народне посланике по њиховом редоследу на изборној листи, почев од првог кандидата са изборне листе и изда уверења о избору за народног посланика.
Srpska Atina ne kaska za svetskim metropolama: Iz budžeta izdvojeno 122 miliona dinara- za prvo rođeno dete 300.000 dinara, a evo koliko novca je izdvojeno za prvo dete rođeno u novoj godini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Понављање избора: Отворено 35 бирачких места у Србији и три у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.