После 30 година, први лет Ер Србије из Београда до Чикага

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 07:01

После 30 година, први лет Ер Србије из Београда до Чикага

Српски авио превозник Ер Србија од данас, после 30 година паузе, поново успоставља директан авио-саобраћај између Београда и Чикага. Фото: Танјуг/Лука Филиповић
Званични испраћај првог лета Ер Србије за Чикаго биће на аеродрому „Никола Тесла“ у 7 сати, у присуству председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије Александра Вучића, а инагурациони лет Ер Србије биће свечано дочекан на чикашком међународном аеродрому „О’ Хер“, који је један од шест најпрометнијих светских аеродрома.

До Чикага, српска национална авио компанија ће летети два пута недељно, средом и суботом, а од 12. јуна путницима ће на располагању бити и трећи недељни полазак, понедељком, најавили су из Ер Србије.
Летови од Београда до чикашког Међународног аеродрома „О’ Хер“ трајаће 11 сати, док се од Чикага до Београда путује мање, 9 сати и 50 минута.
На овој релацији прелази се растојање од око 8.000 километара.
Летови ће се обављати авионима типа ербас А330-200 из флоте широкотрупних авиона српске националне авио-компаније.
Нова линија је наставак ширења пословања српске националне авио компаније у Сједињеним Америчким Државама, где се већ директно лети за Њујорк.
У Ер Србији сматрају да ће нова линија значити и боље повезивање региона са Чикагом, трећим највећим градом у САД-у, после Њујорка и Лос Анђелеса, где живи велики број људи пореклом са ових простора.
Већ сада постоји велико интересовање за летове до Чикага, јер су многи од летова у наредним недељама већ потпуно попуњени, навели су у компанији.
Ер Србија успоставила директне летове између Београда и Каира

Преузмите андроид апликацију.
Чланак После 30 година, први лет Ер Србије из Београда до Чикага се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.