Споразум за изградњу брзе пруге Београд-Ниш 22.децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 18:11

Споразум за изградњу брзе пруге Београд-Ниш 22.децембра

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да ће 22.децембра бити потписан споразум о изградњи брзе пруге Београд-Ниш, наводећи да се настваља са политиком равномерног регионалног развоја Србије. Фото: Градске инфо “Када је регионални развој у питању, нема града и места >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у којем у протеклих 10 година није урађен неки километер локалних путева или да није улагано у магистралне путеве, фабрике, радна места, животну средину, вртиће, школе, болнице. Потрудили смо се да развијамо сваки крај наше земље и да нам цела земља иде напред”, рекао је Мали у Скупштини Србије.
Он је навео да је у протеклих 10 година отворено 250 фабрика, као и да је незапосленост рекордно ниска. “Урадили смо и јужни и источни крак Коридора 10 како би тај део Србије учинили доступнијим и атрактивнијим (за инвеститоре)”, рекао је Мали одговарајући на критике да се не улаже у југ Србије.
Наводећи да ће за десетак дана бити потписан споразум за изградњу брзе пруге Београд-Ниш, Мали је рекао да ће то бити додатни подстицај за развој југа Србије и целе наше земље. Мали је коментарисао и предлоге опозиције да треба увести порез на екстрапрофит за компанију Зиђин, рекавши да они који то говоре треба да кажу како је такође могуће да због тога инвеститор напусти Србију и да више хиљада људи остане без посла.
“Зиђин запошљава 7.000 људи на истоку Србије. Да ли смо заборавили како је то изгледало пре 10 година? Просечна плата у тој компанији је данас 110.000 динара. Замислите када таквом инвеситору кажете ‘нама се снило, па и мило да уведемо порез на екстрапрофит, а они кажу, хвала лепо, ми одосмо из Србије”, рекао је Мали.
Министар је упитао ко би у том случају преузео одговорност.
Мали је током расправе рекао и да је у Србију до новембра уложено четири милијарде евра директних страних инвестиција.
Rojters: Postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine za manje od godinu dana?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Споразум за изградњу брзе пруге Београд-Ниш 22.децембра се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.