Гајић: Трудићемо се да Београд постане домаћин ЕКСПО 2027

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022, 08:01

Гајић: Трудићемо се да Београд постане домаћин ЕКСПО 2027

Србија ће, уколико Београд победи на кандидатури за ЕКСПО 2027 и буде домаћин те манифестације, за три године добити национални стадион и нови сајамски простор у главном граду, рекао је министар спорта Зоран Гајић данас у Паризу, где ће се сутра на 171. Генералној скупштини Међународног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бироа за изложбе представити градови кандидати за ту изложбу. Фото: WikimediaCommons/Sava52Bogdanovic На 171. Скупштини кандидатуру Београда „Игра(ј) за човечантво – спорт и музика за све“ представиће, поред Гајића, министар финансија Синиша Мали и градски урбаниста Марко Стојчић.
Гајић је за Танјуг истакао да ће тим из Србије урадити све како би сутра што боље представио могућности и потенцијале српске престонице.
““Очекујем да ћемо се добро представити као земља кандидат за специјализовани ЕКСПО 2027 и потрудићемо се да представимо све могућности које има Србија што се тиче, и спорта, и музике, и културе““, рекао је Гајић.
Нагласио је да ће изложба ЕКСПО 2027 трајати три месеца у граду који буде изабран за домаћина и да би освајање кандидатуре Србији донело велике економске и финансијске бенефите, јер би могла да рачуна на посету од више од 2,5 милиона људи.
Он је казао да ће тим из Србије сутра говорити пред комисијом коју чини 170 земаља чланица Међународног бироа за изложбе (БИЕ) и навео да је његов задатак да представи успехе српских спориста и остварене резултате у домену спорта, као и бенефите које људи имају од здравих навика, рекреације, физичке активности и игре.
Напоменуо је да ће бити речи и о пројектима који ће се градити у Београду у сусрет манифестацији, као и о њиховом значју за све грађане Србје.
Као предност Србије у односу на друге земље кандидате министар је истакао то што Србија има повољан географски положал и до ње је једноставније и повољније доћи него до других земаља које су поднеле кандидатуру. ““Сви заједно смо у борбеном раположењу како би на што бољи начин преставили Београд и Србију“, рекао је Гајић и похвалио цео тим који се бори да у Србију доведе ЕКСПО 2027.
У складу са поступком кандидатуре сутра увече планиран је и свечани пријем за високе званичнике, на коме ће домаћини бити супруга председника Србије Тамара Вучић и премијерка Ана Брнабић.
Београд ће представити и престижни српски уметници – виолиниста Стефан Миленковић и глумачки бард Мики Манојловић, уз видео укључцење Новака ђоковића.
То ће бити друго представљање кандидатуре Београда у Паризу, после успешне промоције у јуну ове године, на 170. заседајну БИЕ.
Crni panter snimljen na šetalištu u Vrbasu? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гајић: Трудићемо се да Београд постане домаћин ЕКСПО 2027 се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.