Сајам наоружања „Партнер 2023“ од 25. до 28. септембра на Београдском сајму

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 14:05

Сајам наоружања „Партнер 2023“ од 25. до 28. септембра на Београдском сајму

Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2023“ одржаће се од 25. до 28. септембра, а више од 120 учесника представиће своје производе у затвореном и отвореном делу Београдског сајма. Фото: Танјуг/Страхињља Аћимовић Домаћи и страни излагачи биће у прилици да представе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << производни програм, а током четири сајамска дана биће организовани стручни форуми и панел дискусије на којима ће војни експерти говорити о искуствима и достигнућима у области одбранбене технологије, најављено је на конференцији за новинаре Министарства одбране.
Начелник Управе за одбранбене технологије министарства Славко Ракић је истакао да ће Министарство одбране као поктовитељ, са Београдским сајмом и Југоинпортом-СДПР представити најновија достигнућа у области истраживања, развоја и производње наоружања и војне опреме на предстојећем сајму.
„Партнер је већ 22. године највећи и најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у региону. Поносни смо на чињеницу да је сваки наредни сајам према свим показатељима успешности био бољи од претходног“, рекао је Ракић. Он је истакао да су светске околности и усложњавање безбедносне ситуације у региону и свету директно утицале на динамичан развој нових борбених система за потребе Војске Србије, који су препознати и као производи за инострано тржиште.
„Од 2018. имамо значајан напредак по питању завршетка развоја нових средстава наоружања и војне опреме. Уведено је 188 средстава наоружања и опреме, од којих је само 52 нулте серије, што значи да је домаћа војна идустрија оспособљена за серијску производњу“, навео је Ракић.
Како је рекао, већи део ових средстава биће изложен на сајму, тако да ће посетиоци бити у прилици да виде нове артиљеријско-ракетне системе, системе за ПВП, модернизована борбена возила, нова оклопна возила, ваздухоплове и друго. Помоћник директора Југоинпорт-СДПР Александар Лијаковић је истакао да је једна од њихових пословних мисија интеграција свих капацитета домаће одбране индустрије на светском тржишту.
„Искуства која стичемо наступајући на светским изложбама у претходним деценијама применили смо у организцији ове манифестације од самог почетка. Овог пута интегришемо групацију Одбранбене индустрије Србије и кооперанте у производњи сложених система“, рекао је Лијаковић.
Навео је да је од укупног броја овогодишњих излагача њих 50 одсто наступа под окриљем Југоинпорт-СДПР-а. Координаторка пројекта из Београдског сајма Љиљана Шошкић истиче да је сајам прилика да се публика и медији упознају са потенцијалима одбранбене индустрије.
„Сајам ће се одржати на више од 28.000 квадратних метара затвореног и отвореног изложбеног простора. Према досадашњем броју најављених учесника очекујемо да ће овогодишњи сајам превазици све претходне“, рекла је Шошкић.
Do danas u 8.00 prijavljeno 736.904 dece za pomoć države od 10.000 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сајам наоружања „Партнер 2023“ од 25. до 28. септембра на Београдском сајму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.