Вучић: Ускоро 2,7 милиона путника возом Соко на директној линији Београд – Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 09:26

Вучић: Ускоро 2,7 милиона путника возом Соко на директној линији Београд – Нови Сад

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће воз „Соко“ ускоро имати 2.7 милиона путника на директној линији Београд-Нови Сад и укупно 5 милиона путника на тој релацији. Фото: Градске инфо Гостујући на ТВ Пинк, Вучић је рекао да је поносан што ће актуелна власт за 12 година, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како је рекао, изградити више пруга и путева него све власти од 1945. до 2012. године.
„То је велики успех. Градимо данас, пропорцијално својој величини и броју становника, највише путева и пруга у Европи. Сада је то све теже финансирати, некада је то било лакше финансирати са азијским пријатељима. Данас је то много теже, када радите са Европљанима, а и данас смо разговарали са Емануелом Жиофреом, онда иде нешто спорије због процедура“, рекао је Вучић.
Додао је да смо добили велики грант од 600 милиона евра и да је на томе захвалан ЕУ, као што је захвалан кинеским пријатељима на експедитивности и ефикасности.
„Бехтел изузетно добро ради на Моравском коридору, као што смо имали и среће са Русима на овом делу пруге од Старе Пазове преко Чортановаца до Новог Сада.
Срећан сам што сви људи са великом задовољством то прихватају, не схватајући колико је то тешко изградити, посебно када морате да спроведете експропријацију. Многи би у ствари само да рекетирају државу“, поручио је Вучић.
Додао је да ће се ускоро до Суботице стизати за сат и десет минута, а до Ниша за сат и четрдесетпет минута, што је, како је рекао, до сада било незамисливо.
Vučić: Napravićemo do 130 novih hotela za EXPO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Ускоро 2,7 милиона путника возом Соко на директној линији Београд – Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.