На изложби аутохтоних сирева Балкана у Београду 2. и 3. марта биће 50 излагача

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 08:15

На изложби аутохтоних сирева Балкана у Београду 2. и 3. марта биће 50 излагача

Изложба аутохтоних сирева Балкана биће уприличена предстојећег викенда, 2. и 3. марта, у Београду, када ће своје производе представити 50 излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Француске и Швајцарске, саопштили су данас организатори. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Догађај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће бити одржан између 10 до 22 сата у атријуму тржног центра БЕО шопинг центра, на углу улица Војислава Илића и Мис Ирбијеве, а улаз са све посетиоце је бесплатан.
На 17. манифестацији под званичним називом Балкан Чиз Фестивал посетиоци ће моћи да виде и пробају ретке и необичне врсте више од стотину сирева и других деликатеса малих млекара и занатских произвођача, који се уобичајено не могу наћи у продавницама.
Према речима организатора, најбоље сиреве по категоријама прогласиће, након оцењивања, петочлана комисија сачињена од академских експерата са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду.
Поред осталих, биђе изложен и сир са Косова и Метохије, са обронака Шар-планине, који је служен на дворовима средњевековне Србије, а посебно место имаће сир монаха из манастира Суково на Старој Планини.
Наставници и ученици Млекарске школе „Др Обрен Пејић“ из Пирота приказаће процес парења пиротског качкаваља.
На изложби ће у недељу 18 сати бити додељена признања за најлепши штанд, најлепши тањир сирева и најбоље представљање сирева, као и признање за иновацију.
Do 17. aprila završetak remonta rafinerije Pančevo, radovi vredni 95 miliona evra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На изложби аутохтоних сирева Балкана у Београду 2. и 3. марта биће 50 излагача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.