Ковид 19 јењава, београдски домови здравља отварају респираторне амбуланте

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 10:55

Ковид 19 јењава, београдски домови здравља отварају респираторне амбуланте

Епидемија ковид 19 јењава тако да ће убудуће у Београду бити дежурне две ковид амбуланте, у Дому здравља Земун и Дому здравља Палилула, рекао је за РТС државни секретар Министарства здравља Александар Стефовски. Фото: Pixabay/DarkoStojanovic Будући да је повећан број грађана који се јављају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са симптомима респираторних инфекција сви остали домови здравља у престоници ће имати посебне амбуланте где ће се сви који имају температуру или неке друге симптоме респираторне инфекције јавити.

„Тамо ће бити прегледани , ако треба биће урађене потребне анализе а уколико се посумња на ковид радиће се брзи антигенски тест чиме ће се утврдити да ли имају или не ковид 19“, рекао је за РТС Стефовски.
Министарство здравља на дневном нивоу прати ситуацију,  како у Београду тако и у целој земљи, и разматра се ситуација да ли има повећања респираторних или ковид инфекција. У складу са тим у наредном периоду министарство ће донети одлуку како ће радити домови здравља у унутрашњости.
„У дежурне ковид амбуланте одлазимо ако је неко од укућана заражен а ми добијемо симтоме где сматрамо да смо добикли ту заразу, и уколико се потврди у дому здравља да имамо ковид 19, добили смо терапију а не осећамо се боље, онда одлазимо у ковид амбуланту где ће пацијенти бити даље збринути“, објаснио је доктор Стефовски.
Подсећа да је у здраственим установама и даље ношење маски обавезно, па је преношење капљичних инфекција смањено на најмању могућу меру.



Eвропска комисиjа: Признати ковид као професионалну болест у неким секторима

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ковид 19 јењава, београдски домови здравља отварају респираторне амбуланте се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.