РХМЗ: У 13 сати најтоплије у Неготину и Зајечару са 35 степени, у Београду 32

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 13:43

РХМЗ: У 13 сати најтоплије у Неготину и Зајечару са 35 степени, у Београду 32

Неготин и Зајечар најтоплији су градови у Србији, где је жива на термометру у 13 часова показала 35 степени Целзијуса. Фото: Градске инфо Следе, Сомбор, Кикинда Велико Градиште и Ћуприја са 34, док је у на Палићу, Новом Саду, Зрењанину, Бачким Карловцима, Смедеревској Митровици, Смедеревској >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Паланци, Лесковцу, Нишу, Димитровграду и Крушевцу измерено 33 степена Целзијуса, показују подаци на сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).
За степен мање је у Београду, Врању, Куршумлији, Пожеги, Краљеву, Ваљеву и Лозници док се жива у термометру на Сјеници и на Црном Врху подигла до 28 подељка Целзијусове скале.
Према подацима РХМЗ-а најнижа темперетура је на Копаонику где је измерено 22 степени Целзијуса. Прогнозирани дневни максимуми температуре, РХМЗ-а, за данас су од 33 до 37 степени Целзијуса.
Од сутра ће најтоплије бити на југу земље, где ће уз претежно сунчано време максималне температуре достизати у већини места од 34 до 38, локално и до 40 степени Целзијуса. У северним, делом и у централним крајевима ће са честим продорима мало свежијег ваздуха из средње Европе температуре бити ниже за 4 до 7 степени, а уз локални развој облачности, биће услова и за пљускове са грмљавином, понегде праћене градом и олујним ветром.
Највећа вероватноћа за појаву непогода је у среду крајем дана и током ноћи између 19 и 20. јула, као и између 21. и 22. јула. У Београду ће се данас и сутра, као и у петак и суботу дневни максимуми кретати од 34 до 37 степени, док ће у осталим данима бити мање топло.
Do sada 25.060 dece vakcinisano protiv HPV virusa, vakcina ključna za prevenciju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак РХМЗ: У 13 сати најтоплије у Неготину и Зајечару са 35 степени, у Београду 32 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.