Возни парк ЈКП „Градска чистоћа“ Београд богатији за 10 нових возила – „мини-смећараца“ (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 15:26

Возни парк ЈКП „Градска чистоћа“ Београд богатији за 10 нових возила – „мини-смећараца“ (ФОТО)

ЈКП „Градска Чистоћа“ Београд је од данас богатије за 10 потпуно нових возила, типа мини- преса, такозваних „мини-смећараца“. Возилима највишег квалитета, додатно је обновљен и модернизован возни парк предузећа, који у овом тренутку броји преко осам стотина возила различитих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << типова.
Реч је о савременим возилима укупне масе 12 тона, која имају могућност подизања и пражњења канти запремина 120 и 240 литара, као и контејнера запремине 1100 литара, израђених према најсавременијим стандардима. Механизам за отварање контејнера постављен је тако да не омета утовар и истовар отпада, а конструкција механизма изведена је тако да при кретању возила вибрацијама не изазива деформацију и оштећења судова за одлагање комуналног отпада.
„ЈКП „Градска чистоћа“ Београд има високо постављене циљеве, те ради унапређења пословања и остваривања својих циљева континуирано набавља нова возила. Данас је пуштено у рад 10 потпуно нових возила типа мини-преса, односно „мини-смећараца“, изузетно функционалних, јер су својом величином и конструкцијом погодни за кретање мањим улицама, те самим тим не ометају саобраћај, не стварају саобраћајне гужве, могу доспети и до најтеже проходних локација у Београду, а одношење комуналног отпада се њима обавља брзо и ефикасно“, изјавио је вршилац дужности директора ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Марко Попадић.
Он  је нагласио да је ово комунално предузеће у последњих пет година знатна средства уложило у обнову возног парка, те да је просечна старост возила са 15 година смањена на око четири године. „Оваква возила доприносе томе да Београд буде још чистији и уређенији град. Осим тога, модернизацијом возног парка повећава се и безбедност радника, што је такође један од приоритета предузећа. Новим возилима обављање посла чинимо безбеднијим, квалитетнијим и еколошки прихватљивијим. Самим тим и обухват површина је ефикаснији и бржи. Ако се очекује квалитет у послу, онда је и обавеза обезбедити и добре услове за рад, а то пре свега значи модерна, исправна, безбедна и економична возила“, закључио је Марко Попадић.
Uručeni ugovori od 180,8 miliona dinara za infrastrukturu u Rumi i Temerinu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Возни парк ЈКП „Градска чистоћа“ Београд богатији за 10 нових возила – „мини-смећараца“ (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.