Београдски маратон деветог септембра организује трку на 10 километара

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 10:53

Београдски маратон деветог септембра организује трку на 10 километара

Брзом београдском „десетком“, трком на 10 километара у организацији Београдског маратона, деветог септембра званично почиње други део тркачке сезоне у Србији, саопштено је данас. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Трка ће бити одржана на београдском Ушћу, а према речима директора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Београдског маратона Дарка Хабуша идеја је да се овом манифестацијом додатно популаризује тркачки покрет у Србији, али и увежбавају све организационе структуре за главни догађај, односно маратонску трку која ће се по 37. пут трчати на улицама Београд 28. априла следеће године.
„Наш циљ, који смо успели да остваримо, је да годишње имамо шест тркачких догађаја. Трка ‘Белграде 10К’ ће нам послужити да имплементирамо неке новитете које ћемо користити током Београдског маратона. Ту пре свега мислим на одређена софтверска решења која смо преузели од Чикашког маратона која у великој мери помажу да организација саме трке буде на вишем нивоу и послуже као помоћ пре свега градским службама“, изјавио је Хабуш.
Стаза београдске трке на 10 километара сертификована је од стране Светске атлетике што значи да се бодује у календару светских уличних трка, као и да би у случају обарања светског рекорда он био званично признат од стране Светске атлетске федерације. „Желимо да окупимо три хиљаде тркача. Нећемо имати поделу на елитне и аматерске такмичаре, па ће сходно томе првих осам у мушкој и женској конкуренцији бити награђени. Услов је само да се трка код мушкараца заврши испод 29 минута, а у конкуренцији дама испод 33 минута. Укупан наградни фонд износи шест хиљада евра“, истакао је Хабуш и нагласио:
„Ипак, поента није на такмичарском значају већ да направимо лепу забаву и позитивно утичемо на популаризацију здравог начина живота и трчања као једног од основних предуслова за све то. Направићемо добро дружење код споменика већне ватре где ће бити организована журка, лутрија и промоција партнера и спонзора Београдског маратона“, закључио је Хабуш.
У саопштењу се наводи да ће београдска брза „десетка“ на неки начин бити увертира тркачког викенда пошто ће дан касније бити одржан и Земунски полумаратон, где ће по други пут такмичари моћи да се опробају у тркама на седам и 21 километар.
Rvanje: Svetsko prvenstvo u Beogradu obara rekord po broju učesnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Београдски маратон деветог септембра организује трку на 10 километара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.