Дводневни Иновациони форум Србија – Италија данас и сутра у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 08:31

Дводневни Иновациони форум Србија – Италија данас и сутра у Београду

Иновациони форум Србија – Италија под називом „Склапање послова ради иновација“, у организацији Привредна комора Србије, биће одржан данас и сутра у Београду. Фото: Танјуг/Раде Прелић
Форум ће отворити амбасадор Италије Лука Гори, председник Владе регије Ломбардија Атилио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Фонтана и министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић.

ПКС организује догађај у сарадњи са Амбасадом Италије у Србији, Италијанском трговинском агенцијом (ИТА), Регијом Ломбардија, Министарством информисања и телекомуникација и Министарством науке, технолошког развоја и иновација, а уз подршку организација „We Make Future“ и „Impact Hub Serbia“.
Циљ форума је јачање сарадње Италије и Србије у области иновација кроз повезивање италијанских и српских компанија, стартапова, инкубатора, акцелератора али и академске заједнице две земље, објавила је ПКС.
Фокус ће бити и на преносу знања и искустава компанија из регије Ломбардија која се може похвалити најнапреднијим иновативним екосистемом у Италији.
Форум ће се бавити агротехнологијом, применом вештачке интелигенције у индустријским процесима, зеленом транзицијом, паметним градовима и одрживом мобилности.
Форум се одржава сутра у Народној банци Србије и 6. у ПКС.
Након уводних излагања биће потписани споразуми о сарадњи између Ареа технолошког парка из Трста и Научно-технолошких паркова Београда, Ниша, Чачка и Новог Сада, компаније Arexpo SpA и Научно технолошког парка Нови Сад, и Универзитета Insubria и Универзитета у Београду, Нишу и Новом Саду.
Ђурић отворио Српско-амерички економски форум у Лас Вегасу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дводневни Иновациони форум Србија – Италија данас и сутра у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.