Рекордан обим авио-саобраћаја на београдском аеродрому

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 15:39

Рекордан обим авио-саобраћаја на београдском аеродрому

У другом кварталу 2023. године више од 67 милиона путника путовало је кроз мрежу аеродрома „Vinci“ која управља аеродромом Никола Тесла, односно за 24 одсто више него у истом периоду прошле године, а београдски аеродром бележи највећи обим саобраћаја у својој историји. Фото: Wikimedia >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Commons „У другом кварталу 2023. године београдски аеродром опслужио је око два милиона путника, што је 41 одсто више него прошле године и за четвртину више него у истом периоду 2019. године. У истом периоду, забележено је 20.720 летова, односно 26 одсто више него прошле године и 15 одсто више него у истом периоду 2019. године“, саопштио је данас Београдски аеродром.
Београдски аеродром је у првој половини године опслужио око 3,3 милиона путника, што је 53 одсто више него прошле године и 26 одсто више него у истом периоду 2019. године.
„У истом периоду, забележено је 38.286 летова, односно 31 одсто више него прошле године и 15 одсто више него у истом периоду 2019. године“, истакао су они.
Уз истовремено опслуживање рекордног обима саобраћаја, како наводе, аеродром у овом периоду још увек реализује велике инвестиционе радове на проширењу и модернизацији аеродромске инфраструктуре и није достигао свој пуни капацитет. „Од 2019. године аеродром спроводи радове на свим кључним тачкама како би спремно дочекао пројектовани пораст саобраћаја. Данас је оперативно 32 у односу на 19 гејтова у 2019. години. Број шалтера на пасошкој контроли на одласцима за припаднике граничне полиције повећан је на 16 у односу на претходних 12, док ће на доласцима ускоро бити додато још шест шалтера. Број шалтера за пријаву на лет повећан је на 65, а у наредном период биће их укупно 90. Даље, проширена је и зона долазака, потом Ц и А страна терминала; повећан је број паркинг позиција за авионе на 27 у односу на претходних 17, као и број паркинг места за возила на 1.926 са некадашњих 1.239, а укупно ће их бити 2.168.“, наводи се у саопштењу.
E-uprava olakšava građanima plaćanje usluga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рекордан обим авио-саобраћаја на београдском аеродрому се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.