Весић: Упознајемо стране возаче са београдском обилазницом

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 15:57

Весић: Упознајемо стране возаче са београдском обилазницом

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је данас да, од како је обилазница око Београда пуштена у саобраћај, надлежни интензивно раде на томе да упознају стране возаче са том деоницом, како би се транзитни саобраћај преусмерио управо ка њој, што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за њих значи брже и лакше путовање, а за Београђане мање гужве на ауто-путу кроз град. Фото: Танјуг/Предраг Митић
„Зато сви страни возачи на уласку у Србију добијају летак којим их упознајемо да је изграђена нова београдска обилазница и да не морају више да користе ауто-пут кроз Београд ако путују према југу Србије и Европе“, навео је Весић у објави на Фејсбуку.

Поред тога, мапе компаније Гугл, као и већина других чије навигације возачи користе већ су, на захтев „Путева Србије“, уврстиле београдску обилазницу у мапе и она је одређена као приоритетна саобраћајница возачима који само пролазе кроз Београд.
„Кампању водимо и на друштвеним мрежама и специјализаваним сајтовима у Европи, пре свега у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Турској и Бугарској, који се баве путовањима, како би се што више возача упознало да имају лакши и бржи пут око Београда“, додао је Весић.
Министар је навео да се све то чини како би се растеретио ауто-пут кроз Београд, смањиле гужве у престоници и загађење.
Brnabić: Cilj Vlade olakšati protok robe i ljudi zarad boljeg života građana Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Упознајемо стране возаче са београдском обилазницом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.