Шапић: Апликација за праћење возила ГСП „Београд плус“ активна од сутра

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 15:38

Шапић: Апликација за праћење возила ГСП „Београд плус“ активна од сутра

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је да ће апликација Београд плус за праћење линија ГСП постати активна од среде, 12. јула. Фото: Танјуг/Беоинфо „Захваљујући тој апликацији биће омогућен увид у читав систем ГСП, где се налазе возила јавног превоза и за колико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће минута стићи“, рекао је Шапић на конференцији за новинаре у Скупштини града.
Додао је да ће апликација имати и ширу функцију и очекује да ће од јесени путем апликације корисници моћи да имају увид и о Београдској картици, а како је рекао, апликација ће моћи да се скине преко „Playstore-a“ и „App store-a“.
Шапић је најавио да ће од сутра бити омогућено Београђанима да на 318 киоска купе карте за превоз, од тога 250 трафика на стајалиштима, плус у 68 најпрометнијих киосака у центру града.
„Продаја папирне карте је на нивоу статистичке грешке и превладала је куповина“, рекао је Шапић.
Шапић је рекао да ће путем апликације бити могуће пријавити и неправилности које грађани уоче у возилима ГСП-а.
„Свако ће моћи да слика возило, где не ради клима, које је прљаво. Па ћемо ми видети да ли је возач крив. Али ће свако возило бити под видним оком грађана. И сви Београђани ће тако практично бити контролори“, рекао је Шапић.
Додао је да ће близу возача бити и један уређај којом ће кредитном картицом моћи да се одабере карта и купи и објаснио је да ће тако и странцима бити олакшано да купе карту.
„Радимо на томе да се у аутобусима чује глас, како би помогли слабовидим људима“, истакао је Шапић.
Lajčakov plan u tri tačke za deeskalaciju, prvi korak je na Prištini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шапић: Апликација за праћење возила ГСП „Београд плус“ активна од сутра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.