Вучић са Милатовићем у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 09:42

Вучић са Милатовићем у Београду

Председник Србије Александар Вучић угостиће данас председника Црне Горе Јакова Милатовића, који борави у званичној посети Београду. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Како је најавила служба за сарадњу с медијима председника Републике, након свечаног дочека испред Палате “Србија“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << биће одржан се састанак два председника и пленарни разговори делегација две земље, предвођени Вучићем и Милатовићем, након чега се очекује обраћање медијима двојице председника.
Милатовић је у званичну дводневну посету Србији стигао у недељу, а Вучић га је угостио је на вечери.
Претходно је Милатовић на свечаном пријему у Црногорској кући у Београду, поручио да, након посета Европским институцијама и седишту НАТО у Бриселу, долази у Београд „у намери да да допринос ревитализацији политичких односа две земље“.
Он је раније рекао да је циљ посете јачање политичких и економских односа две државе и унапређење регионалне сарадње и да ће у фокусу бити потпуна нормализација односа са Србијом као важним економским партнером.
Истакао је да ће најважнији сегмент посете бити поновно постављање дипломатских односа на нивоу амбасадора, пошто ни Србија нема амбасадора у Подгорици, нити Црна Гора амбасадора у Београду.
Милатовић ће се у Београду састати и са председником Народне скупштине Владимиром Орлићем.
Најављено је и да ће црногорски председник положити цвеће испред Основне школе „Владислав Рибникар, а у част Милатовићеве посете Амбасада Црне Горе приредиће и свечани пријем у Црногорској кући у Београду.
U Srbiji trenutno u toku radovi na blizu 500 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић са Милатовићем у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.