Весић: Део обилазнице око Београда до Бубањ Потока историјски подухват

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 19:56

Весић: Део обилазнице око Београда до Бубањ Потока историјски подухват

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је део обилазнице око Београда, до Бубањ Потока који ће бити пуштен у саобраћај на Видовдан, 28. јуна, историјски подухват. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Он је за Танјуг подсетио да је пре 32 године >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << почела изградња обилазнице око Београда и да је највећи бенефит обилазнице у томе што ће коначно бити растерећен мост Газела и ауто-пут кроз Београд, па сви који из правца Шида иду према Нишу, Крагујевцу и даље ка југу, више неће морати да пролазе преко Газеле.
Преко Газеле, како је додао, дневно пређе између 200.000 и 250.000 грађана, скоро 130.000 аутомобила, више од 7.000 лаких камиона и више од 3.000 возила јавног превоза. „У том смилсу ће то битно убрзати саобраћај, смањити загађење у центру града и зато је та обилазница важна“, рекао је Весић.
Додао је да ће се радити и 31 километар деонице према Панчеву, која подразумева два тунела – Лештане и Бубањ поток.
„Уколико председник Вучић буде и даље председник нећемо чекати 30 година да се то заврши, већ ћемо то завршити за неколико година“, рекао је он.
Говорећи о догађају „ЕXPО2027″, Весић рекао је да се држава спремала за то и да је важно што смо добили организовање овог догађаја и иза себе оставили Шпанију и САД. „Србији је припала велика част да буде пословни центар света. То је велика шанса за Србију, велика ствар за имиџ Србије и регион и то када је председник Александар Вучић тражио и предложио да се кандидујемо је била његова иницијатива. Синиша Мали, као министар финансија је одрадио огроман посао са својим тимом“, додао је он.
Весић је подсетио да се Београд припремамо за то, радећи на пројектима.
„Брза саобраћајница коју смо пустили крајем марта између Сурчина и Новог Београда управо води до места где ће бити Национални стадион и „ЕXPО2027“, тако да смо друмску везу обезбедили. Поред тога, биће изграђена и железничка веза, пруга од Земуна који ће повезивати центар Сурчина, Национални стадион и Аеродром Никола Тесла, касније у продужетку и Обреновац“, објаснио је Весић и додао да ће то одредити правац у коме ће се град развијати.
Весић је подсетио на историју изградње сајмова у Београду, наводећи да су градили на просторима где није било ниједне друге зграде.
„Увек се раде на периферији града, јер ту људи долазе наменски и „ЕXPО“ ће бити велика шанса, јер добијамо највећи изложбени простор на Балкану, што значи да ћемо после „ЕXPО“ имати многе друге изложбе које ће овде бити органиозавне. Ми очекујемо само због „ЕXPО-а“ око два милиона туриста у Београду и то је велика шанса за хотелијерску индустрију у Београду, за грађевинску индустрију“, истакао је он.
У међувремену, како је рекао, биће завршени радови и на Сава центру, као највећем конгресном објекту на Балкану по капацитету, који ће омогућити и дати простор за изградњу још пет или шест хотела високе категорије, али и Србији донети више конгресних туриста.
Испраћај контингента Војске Србије у мировну операцију у Либану

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Део обилазнице око Београда до Бубањ Потока историјски подухват се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.