Москва: Запад ескалира ситуацију на КиМ, приступ Београда дозвољава одржање мира

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 10:45

Москва: Запад ескалира ситуацију на КиМ, приступ Београда дозвољава одржање мира

Председница Горњег дома руског парламента Валентина Матвијенко саопштила је данас да западне земље ескалирају ситуацију на Косову и Метохији како би појачале притисак на политичко руководство у Србији, а да одговоран приступ Београда дозвољава одржавање крхког мира. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo „Западне државе методично, корак по корак, заоштравају ситуацију у Аутономној покрајини Косово и Метохија како би појачале притисак на политичко руководство у Београду, принудиле га да се одрекне својих темељних националних интереса, жртвује пријатељске односе са братском Русијом и другим традиционалним партнерима“, навела је Матвијенко у саопштењу објављеном на сајту Савета Федерације Русије.
Она је додала да да су директни кривци за „разуларено антисрпско насиље“ на КиМ заправо Вашингтон и Брисел. „Они су годинама прихватали албанске ултранационалисте, а данас, када се пролива крв, само се претварају да су мировњаци“, навела је Матвијенко, поручивши да то разоткрива потпуни неуспех Запада на Балкану.
Према њеним речима, Запад, који тврди да се залаже за демократске вредности и да је власник рецепта за просперитет и развој, заправо је заинтересован да Балкан подреди својој вољи и империјалним интересима.
„У међувремену, албански радикали на Косову предводе пут ка новом драматичном сукобу у региону, док их Американци, уз помоћ НАТО-а и Европске уније која је слабе воље, у томе енергично подстичу“, поручила је Матвијенко.
Навела је да кокетирање са Приштином доводи до повећања броја напада на Србе, даљег угњетавања Српске православне цркве на Ким и враћања праксе масовног етничког чишћења. „Само разуман и одговоран приступ званичног Београда и лично председника Александра Вучића дозвољава одржавање крхког мира, упркос грубим притисцима и претњама споља, покушајима да се подстакне протестни покрет у самој Србији у циљу дестабилизације земље под лажним паролама, стварања атмосфере неизвесности, уништавања јединства друштва и увођења у стање хаоса“, написала је председница руског Савета Федерације.
Додала је да Москва у потпуности подржава руководство Србије у очувању суверенитета и територијалног интегритета земље, као и чврстог придржавања међународноправних основа за решење косовског проблема. „У овом тешком периоду пружамо раме нашим колегама у Народној скупштини и спремни смо да помогнемо у тешким временима. Позивамо парламентарце на Балкану и у Европи, све који исправно разумеју суштину онога што се дешава на Косову и Метохији, да одбране правду и истину и да се успротиве угњетавању и агресији“, закључила је она.
Sud zabranio majci dečaka koji je počinio masakr da raspolaže imovinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва: Запад ескалира ситуацију на КиМ, приступ Београда дозвољава одржање мира се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.