Обилазница око Београда: Вишедеценијски сан, постаје јава (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 08:37

Обилазница око Београда: Вишедеценијски сан, постаје јава (ФОТО/ВИДЕО)

Идеја о обилазници око Београда, која би цео транспортни саобраћај и велике камионе изместила из главног града, постоји још од седамдесетих година прошлог века. Данас се изводе завршни радови на њеном уређењу и до краја месеца нас очекује отварање последњег Сектора 6, на деоници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Б. Фото: Војводина уживо Екипа портала Војводина уживо, снимила је из ваздуха, завршне радове. Како то све изгледа, погледајте у видеу:

„Актуелни радови на терену упућују на то да тај рок не би требало да буде под знаком питања, јер су на делу од тунела “Стражевица” до Бубањ потока изграђени најкомплекснији објекти, а велики део нове трасе аутопута је асфалтиран од чега је део обележен хоризонталном саобраћајном сигнализацијом“, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић.
Фото: Војводина уживо У току су завршни радови – асфалтирање тунелских цеви, опремање тунела Бели поток и постављање расвете.
Око петље Авала намешта се сигурносна ограда, зидови против буке, саобраћајна сигнализација и уређују зелене површине.
Фото: Војводина уживо Део од Стражевице до петље Бубањ поток дуг је 9,6 километара, и последњи је део обилазнице. Уговорена вредност радова, на три деонице је 227,7 милиона евра.
Фото: Војводина уживо Бубањ Поток је будућа највећа петља у Србији где ће се обилазница спајати са аутопутем Београд–Ниш.
Фото: Војводина уживо Ресорно министарство реализује пројекат у сарадњи са ЈП Путеви Србије, кинеском компанијом “Пауер Чајна” и азербејџанском компанијом “Азвирт”.
У плану је наставак радова и изградња сектора Ц, дужине око 31 километар, који подразумева тунеле, петље и спајање обилазнице од Бубањ потока, преко Винче до Панчева, као и изградња обилазне железничке пруге на истом правцу у дужини од око 29 километара.
Завршетком радова на сектору 6, Београд ће напокон, након 30 година, добити своју обилазницу.
Srbija i Mađarska potpisale sporazum u oblasti odbane i bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обилазница око Београда: Вишедеценијски сан, постаје јава (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.