Петковић: Опозициони профитери из Београда спремни да стану на страну Куртија

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 19:45

Петковић: Опозициони профитери из Београда спремни да стану на страну Куртија

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да су опозициони профитери из Београда који би да на несрећи народа ућаре политички поен спремни да у „дивљачком нападу“ Аљбина Куртија на Србе на Косову и Метохији стану на страну Куртија, а против >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сопствене државе. Фото: Танјуг/Слободан Миљевић „Опозициони профитери из Београда који би да на несрећи народа ућаре по неки политички поен, данас се уписују на странице срама српске историје, јер испоставља се да су неки појединци на овдашњој политичкој сцени и медији који их опслужују толико заражени аутошовинизмом и мржњом према председнику Александру Вучићу да су спремни да у дивљачком нападу Аљбина Куртија на наш народ на Косову и Метохији стану на страну Куртија, а против сопствене државе и председника“, рекао је Петковић.
Он је указао да су то исти они који су се сакривали под јорган и током мартовског погрома 2004. и приликом једностраног проглашења независности наше јужне покрајине, а сада се јуначе и желе да ратују са НАТО пактом, али туђом крвљу и животима.
„Сваки покушај политичке злоупотребе данашњих догађаја на Косову и Метохији, све што није јасна и недвосмислеслена подршка Србима на северу покрајине и позив на јединство и миран отпор, јесте деликт против Србије, нашег народа и српских државних и националних интереса. Јасно је да Куртијеви покушаји да изазове нови рат у Србији ескалирају из дана у дан, и једини начин да српски народ, како на Косову и Метохији, а тако и у остатку земље, буде поштеђен нових страдања јесте одлучна борба за мир, јер сукоб у који Курти покушава да нас увуче не би био само сукоб са Куртијевом бандом“, навео је Петковић.
Према његовим речима, свако ко у овој ситуацији због политичке добити гази преко српског народа и државе Србије не заслужује да се уопште бави политиком, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Курти по сваку цену жели рат, рекао је Петковић и додао да наша држава, „иако су за све нас болна хапшења и малтретирање наших сународника на северу Косова и Метохије, неће дозволити да буде испровоцирана од стране једног искомплексираног и поремећеног шовинисте у Приштини и његових иностраних суфлера“.
Brnabić: Kurti izaziva novu eskalaciju kako bi izbegao obaveze iz sporazuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Опозициони профитери из Београда спремни да стану на страну Куртија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.