Америчка амбасада у Београду: Честитамо Никола и Новаче, честитамо Србијо!

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 11:05

Америчка амбасада у Београду: Честитамо Никола и Новаче, честитамо Србијо!

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији честитала је данас српском тенисеру Новаку Ђоковићу тријумф на Ролан Гаросу, као и кошаркашу Денвера Николи Јокићу освајање шампионске титуле у НБА лиги. Фото: Танјуг/AP Photo/Jack Dempsey „Србија је земља са великом спортском традицијом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и упркос томе што њени становници чине само 0,1 одсто светске популације, двојица њих су за само два дана успели да приуште ретко виђено задовољство људима широм планете. Најбољи кошаркаш данашњице и најбољи тенисер свих времена су Србију учинили најпопуларнијом спортском земљом на планети“, наводи се на званичном Твитеру налогу америчке амбасаде у Београду.
Ђоковић је у недељу освојио титулу на Ролан Гаросу, пошто је у финалу победио Норвежанина Каспера Руда 7:6 (7:1), 6:3, 7:5. Српски тенисер је тријумфом у Паризу стигао до 23. гренд слем трофеја.
Денвер је освојио први пут у историји шампионску титулу у НБА лиги, пошто је јутрос у петој утакмици победио Мајами резултатом 94:89 и славио у серији са 4:1. Никола Јокић је проглашен за најкориснијег играча (МВП) финалне серије НБА лиге.
Vučić čestitao Jokiću koji je sa Denverom osvojio titulu NBA šampiona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Америчка амбасада у Београду: Честитамо Никола и Новаче, честитамо Србијо! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.