Представљен будући изглед хотела „Бристол“ у Београду (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 12:59

Представљен будући изглед хотела „Бристол“ у Београду (ФОТО)

Компанија „Београд на води“ представила је јавности слике будућег изгледа хотела „Бристол“ у Београду, чија је реконструкција у току. Фото: Танјуг/Илустрација Фото: Танјуг/Илустрација Хотелске собе красиће репродукције оригиналне декорације нађене у згради „Бристола“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а елементи који представљају фузију француског „арт ноувеау“ и источноевропских мотива посетиоце ће пратити кроз апартмане и јавне просторе хотела, наводи се у саопштењу.
Фото: Танјуг/Илустрација Како се истиче, на рестаурацији хотела ради 16 уметника и тројица ликорезаца.
Фото: Танјуг/Илустрација Фото: Танјуг/Илустрација Компанија „Београд на води“ подсећа да је „Бристол“ једно од неколико београдских здања која су почетком 20. века изграђена у стилу академизма и арт декоа.
Фото: Танјуг/Илустрација Хотел је први пут отворен 1912. године и дело је српског архитекте Николе Несторовића.
Његови гости били су финансијери и банкари Џон Рокфелер Млађи и Дејвид Рокфелер, председник СФРЈ Јосип Броз Тито, шаховски велемајстор Гари Каспаров, београдски боем Момо Капор и бројне друге познате личности.
Murmu: Oduševljena sam što je Srbija prva evropska zemlja koju sam posetila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представљен будући изглед хотела „Бристол“ у Београду (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.