Велики број Срба са КиМ стиже данас у Београд на скуп „Србија наде“.

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 11:02

Велики број Срба са КиМ стиже данас у Београд на скуп „Србија наде“.

На скуп „Србија наде“, који се данас одржава у Београду, долази велики број Срба из свих крајева Косова и Метохије. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ Ноћас је око 200 аутобуса са косовским Србима пошло из свих делова покрајине пут Београда.
Многи су на пут кренули и аутомобилима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што показује да је преко 10.000 Срба са КиМ пошло пут Београда да испред Народне скупштине подржи свог председника Александра Вучића и своју државу Србију.
Ово је историјски број Срба који је икад дошао на неки скуп у Београду.
Први су масовно кренули Срби из Косовског Поморавља, већ око 19 сати, а до јутра око 60 аутобуса из Ранилуга, Каменице, Ропотова, Горњег Кусца и осталих места прешло је административни прелаз.
Срби из најудаљеније енклаве Штрпце кренули су око поноћи са двадесетак аутобуса и аутомобилима, а после поноћи масовни одласци и колоне са десетинама аутобуса кренуле су из Косовске Митровице, Грачанице…
Пред јутро су кренули и аутобуси из Лепосавића, Звечана, Зубиног Потока, са Метохије… Из општине Грачаница, на скуп „Србија наде“, око поноћи је кренуло неколико десетина аутобуса, са стотинама Срба, а један број је пут Београда пошао у раним јутарњим часовима.
„Тешко је и на северу и на југу, тешко је свим Србима на Косову и Метохији, али сам сигурна да ће наш председник учинити све како бисмо сачували своја огњишта“, каже Драгана из Косовске Митровице.
Њена комшиница Марина поручује да само „сложно, са Вучићем на челу, Срби могу да остану преброде ове тешке тренутке“.
„Срби са Косова и Метохије подржавају скуп ‘Србија наде’ и председника Александра Вучића, јер он то заслужује због даноноћне борбе за све нас“, рекла је Александра Марковић из Бадовца код Грачанице.
Синиша Аксић из села Ливађе каже да „председник Вучић пружа подршку српском народу и у добру и злу, помажући Србе на Косову и Метохији у свакој невољи“.
„Нека цео свет види да овај народ има председника кога воли, поштује и подржава“, кратко поручује Владица Славић из Лепине. Још раније су две групе младића из Лепосавића, Косовске Митровице и Косовског Поморавља кренуле пешице и јуче стигле у Београд, где их је примио председник Србије, који им је захвалио и поручио да је поносан на њих јер чувају своја огњишта.
U Srbiji više žena nego muškaraca, prosečna starost 43,8 godina, žene starije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велики број Срба са КиМ стиже данас у Београд на скуп „Србија наде“. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.