Отворена највећа Европска конференција о новим технологијама у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 09:16

Отворена највећа Европска конференција о новим технологијама у Београду

У Београду је отворена највећа Европска конференција о новим технологијама која ће трајати наредна три дана, а министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић рекао је на отварању да је организовање ове конференције доказ да су Београд и Србија постали регионални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << технолошки лидер. Фото: Pixabay Јовановић је рекао да ће се наредна три дана причати на конференцији о развоју вештачке интелигенције, о блокчејну, о биотехнологији и свему што Србија ради и радиће на овом пољу.
Министар је додао да ће се презентовати и успеси Србије у овом сектру који је постао наша најбоља привредна грана.
„О томе шта смо радили да развијемо иновативне центре, научно технолошке паркове, да донесемо стратегију развоја вештачке интелигенције, оснујемо Институт за развој вештачке интелигенције и да се Србија позиционира као регионални дигитални лидер земља која предњачи у развоју дигиталних технолошки решења“, додао је министар.
Јовановић је истакао и да је конференција окупила преко 40.000 учесника.
„Неки су дошли, неки ће путем мрежа пратити конференцију и овде долази ‘крем’ који се бави технологијама и значајно је што се дешава у Београду, јер ће наши инжењери имати прилике да уче од најбољих из целог света, да размене знања о области нове технологије“, истакао је Јовановић пре свечаног отварања.
Првог дана заказан је панел „Како влада подржава нове технологије“ на којем ће говорити председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, директор за ИТ и предузетништво при кабинету премијерке Владе Републике Србије Ненад Пауновић и извршни директор Блокчејн центра Дубаји Марван Алзароуни.
„Гардијан“: Вучићу није дуго требало да реагује на масовне пуцњаве

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворена највећа Европска конференција о новим технологијама у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.