Вучић: Одлука да не иду на изборе,није диктат из Београда,већ одлука Срба са КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 14:16

Вучић: Одлука да не иду на изборе,није диктат из Београда,већ одлука Срба са КиМ

Одлуку да не учествују на изборима у четири општине на северу Косова и Метохије готово једногласно су донели сами представници Срба са КиМ и то није био никакав „диктат“ из Београда, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Ми смо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у тешкој ситуацији, али је воља нашег народа. Да су мене питали до последњег дана бих ломио и вагао шта је најбоље. Они су донели листом готово једногласну одлуку да не учествују у изборима. То је друга ствар што неки то не верују, него мисле да стиже диктат из Београда. Шта ме брига за то. То је наш народ одлучио на северу Косова“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара у Батајници.
Поручио је да ће сутра, за кад су расписани избори у четири косовске општине са српском већином, српски народ на КиМ „мирно одговорно и са презиром да гледа оне које буду довлачили из Јужне Митровице да гласају и да буду њима власт“ у Северној Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.
„Шта ће бити после тога. Ништа. Потпуна окупација, на коју су људи већ спремни и свикли. Биће мирни. Биће одговорни“, навео је Вучић.
Он је истакао да ће Србија наставити да исплаћује Србима на КиМ плате, као што је исплаћивала до сада и да ће наставити да се бори за њих и у већој мери него што је чинила до сад.
„Да гледамо да им подижемо социјално-економски стандард и да чекамо нека боља времена у којима ће да важи повеља Уједињених нација, међународно јавно право. Времена у којем неће да се стиде споразума који су потписали. Времена у којима неће те споразуме да потписују да би једној страни дали време да може да се обрачуна с оном другом страном“, рекао је председник Србије. Вучић је рекао да не зна шта ће тражити на састанку у Бриселу у оквиру дијалога Београда и Приштине који је предвиђен да се одржи 2. маја у Бриселу.
„Више ми се ништа не тражи и не разговара ми се ни са ким од њих. Да вам искрено кажем. Зато што све што су мени рекли су слагали. Сви заједно. Видите да немам никакав проблем са најчистијим српским језиком, неко би рекао оштрим“, навео је Вучић. Вучић је у Батајаници присуствовао приказу способности Војске Србије „Гранит 2023“, на војном аеродрому „Пуковник пилот Миленко Павловић“, поводом Дана Војске Србије.
Pripadnici Vojske Srbije uspešno izveli prikaz Granit 2023

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Одлука да не иду на изборе,није диктат из Београда,већ одлука Срба са КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.