Београдски одборници усвојили одлуку о раскиду уговора са Кенткартом

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 20:50

Београдски одборници усвојили одлуку о раскиду уговора са Кенткартом

Скупштина града Београда усвојила је одлуку да, због јавног интереса, једнострано раскине јавно-приватно партнерство са турском компанијом „Kенткарт“ у обављању делатности експлоатације и одржавања система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << путника у граду. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Одборници су усвојили и одлуку којом ће се омогућити новоформираном градском предузећу за наплату карата да промени тарифе за превоз путника у јавном линијском превозу.
За одлуку је гласало 57 одборника, два одборника су била против, а уздржано је било 11.
Раније на седници, градоначелник Александар Шапић позвао је одборнике да гласају за ту одлуку да, како је рекао, коначно будемо у ситуацију да сами потпуно контролишемо систем за наплату карата.
„Поносан сам што ми овде данас растурамо систем који је штетан за град и који се све ове године нико није усудио да дира“, поручио је Шапић.
Шапић каже да је очекивао да ће се раскид уговора брзо и лако решити јер је била слаба наплата карата. Истиче да је и сам у почетку био у заблуди верујући да је то исправан систем, али да се испоставило, како је рекао, да је систем лажан и да је направљена велика штета Граду његовим потписивањем 2011.
Опозиција захтевала Шапићеву оставку Одборници опозиције захтевали су да Шапић поднесе оставку због снимка на којем се чује да је његов шеф кабинета Ненад Милановић нудио „Kенткарту“ намештање тендера у замену за то да се повуче из система наплате карата у јавном превозу у Београду.
Одборници опозиције тврдили су да после тога Шапић и његов тим немају никакво право да воде Београд, јер није пријавио очигледан пример корупције за који је знао.
Шапић је најавио да ће поднети кривичне пријаве против „Kенткарта“ да би се утврдило, како је рекао, колико су опљачкали Београд, али и оних који су потписали уговор с њима, као и против свог шефа кабинета Ненада Милановића, да би се, како је рекао, утврдила истина.
Jakov gori od Đukanovića: Počela hapšenja najviđenijih Srba u Crnoj Gori

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Београдски одборници усвојили одлуку о раскиду уговора са Кенткартом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.