Весић: Београд ће после три деценије добити комплетну обилазницу до Панчева

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 13:00

Весић: Београд ће после три деценије добити комплетну обилазницу до Панчева

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић одржао је данас први састанак у вези са израдом пројекта за грађевинску дозволу обилазнице око Београда, на деоници од Бубањ Потока до Панчева. Фото: Танјуг/Чедомир Милојевић Продужетак изградње обилазнице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << око Београда, на деоници од Бубањ потока до Панчева (Сектор Ц), од великог је значаја за Србију, Београд и Панчево, јер се саобраћајни токови из северо-источног дела региона, који тренутно већим делом пролазе код главни град, практично измештају из централног градског језгра.
Министар Весић одржао је данас састанак са представницима Института ЦИП, надлежним предузећима за друмски и железнички саобраћај, представницима градова Београд и Панчево. „Када будемо завршили 31 километар од Бубањ Потока до Панчева, када будемо урадили нову железничку пругу са три нове станице, нови мост преко Дунава, комплетна обилазница око Београда биће завршена“, рекао је Весић, наведено је у саопштењу.
Тако ће комплетан железнички транспортни саобраћај бити преусмерен из Београда и више неће бити превоза било ког опасног материјала кроз главни град.
Такође, комплетан транзитни путнички саобраћај биће измештен из Београда, који ће коначно, после 30 година добити своју обилазницу, поручио је министар Весић. „Данас смо се окупили сви да видимо како да урадимо пројекат, да у овоме учествују сви, да решимо сваки проблем на терену да бисмо, када почнемо да градимо, радили брзо, ефикасно и у роковима. Да завршимо обилазницу на задовољство свих грађана“, поручио је Весић.
Део обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ потока, дужине 9,6 километара, биће пуштена у саобраћај 1. јуна.
Predsednik Vučić sutra na otvaranju deonice Novi Beograd-Surčin

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Београд ће после три деценије добити комплетну обилазницу до Панчева се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.