Деоница Нови Београд – Сурчин: Завршни радови, пред отварање

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Mar.2023, 18:14

Деоница Нови Београд – Сурчин: Завршни радови, пред отварање

Ово су први, нови километри брзе саобраћајнице, који ће бити пуштени у употребу за који дан. Нови Београд добија директну везу са аутопутем “Милош Велики”. Фото: Војводина уживо Овај аутопут представља и праву магистралну градску саобраћајницу са по три саобраћајне траке по >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смеру, и разделним острвом дужине пет метара. Ту ће се налазити и обостране бициклистичке и пешачке стазе ширине два метра, као и банкине и заштитна ограда.
Деоница је вредна 70,5 милиона евра и комплетно се финансира из буџета Републике Србије, а извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company“.
Саобраћајница Нови Београд – Сурчин има велики значај за становнике централног дела Београда, јер ће им омогућити да директно приступе аутопуту “Милош Велики” уместо да као сада до њега долазе преко аутопута Београд – Загреб. Подсетимо, градња је почела крајем марта 2021. године, а том саобраћајницом ће излаз на аутопут “Милош Велики” бити скраћен за око 10 километара.
На траси су изграђена и три моста, један мост-канал и један надвожњак. На самом почетку трасе градске магистралне саобраћајнице предвиђена су укључења из две улице на Новом Београду.
Пројекат је урадио Саобраћајни институт ЦИП.
Vučević obišao 2. brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni “Ribnica”

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Деоница Нови Београд – Сурчин: Завршни радови, пред отварање се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.